Saksan kakkosbundesliiga on suomalaisittain yksi mielenkiintoisimmista, ellei mielenkiintoisin, eurooppalainen sarja alkavalla kaudella. Usea Huuhkajien pelaaja pelaa juuri Saksan kakkosliigassa. Yksi heistä on 1.FC Kaiserslauternin keskikenttäpelaaja Alexander Ring, jolla on vain yksi tavoite viikonloppuna alkavalle kaudelle: sarjanousu. SuomiFutis-sivusto haastatteli Ringiä kauden alun kynnyksellä.

Miten pre-season on mennyt uudessa ympäristössä?

Se on mennyt oikein hyvin. Olemme tehneet paljon töitä ja samalla opetelleet uusia kuvioita. Meille on tullut paljon uusia pelaajia, kuten minä itse, ja yhteenpelaamisen opettelussa menee aikaa. Mutta hyvältä kaikki vaikuttaa.

Kaiserslautern on uusiutunut melko paljon. Miltä iskukyky vaikuttaa kauden kynnyksellä?

Itse olen uusi pelaaja täällä, joten minun on vaikea verrata joukkueen iskukykyä viime kauden joukkueeseen. Tietysti näin myös Kaiserslauternin pelejä ja joukkue oli lähellä nousta Bundesliigaan. Harmillisesti nousu jäi tulematta ja Hoffenheim piti sarjapaikkansa.

Mutta nyt on ilmeisesti vain yksi tavoite…?

Kyllä. Ainoa tavoite on nousu. Mielestäni meillä on niin vahva joukkue, ettei mitään muuta vaihtoehtoa voi olla olemassa. Pelaajat tähtäävät nousuun, seura tähtää nousuun ja fanit tähtäävät nousuun. Eikä minulle ole mikään ongelma, että tavoitteet ovat korkealla.

Millä tavoin nousun voitte saavuttaa?

Pelaamalla omaa peliämme ja keskittymällä omaan tekemiseemme. Pelasimme aika monta kovaa harjoitusottelua hyvin tuloksin. Lähdemme siitä, että jos pelaamme niin kuin osaamme ja haluamme, pääsemme pitkälle.

Mitä muita joukkueita veikkaat nousutaisteluun?

Varmasti viime vuoden putoajat ovat vahvoja. Mutta en minä eikä meidän muu joukkue olla juurikaan seurannut muiden tekemisiä. Emme ole oikeastaan pelanneet lainkaan ns. oman sarjan joukkueita vastaan. Haluamme, että muut miettivät miten me pelaamme eikä päinvastoin. Uskon kuitenkin, että Düsseldorf on vahva, samoin Köln, joka tosin tuntuu lehtitietojen perusteella olevan vähän kaaoksessa.

Millaiseksi povaat oman roolisi?

Olen pelannut paljon ja säännöllisesti valmistavan kauden aikana. Olen myös iloinen siitä, että olen pelannut mielestäni parhaalla pelipaikallani, keskikentän pohjalla. Kunto on ihan hyvä. Kausi alkaa poikkeuksellisen aikaisin, joten ehkä vielä on vähän hakemista yhteispelin suhteen.

Kausi tosiaan lähtee käyntiin jo nyt. Onko tähän vaikea sopeutua?

Se on ollut tietysti tiedossa koko ajan. Arvokisavuosina kaudet alkavat aiemmin. Meillä on paljon pelejä edessä ja pitkä kausi tulossa. Mutta tietysti on kivaa, että kausi saadaan nyt käyntiin.

Ensimmäisessä ottelussa on vastassa Paderborn. Mitä siltä peliltä odotat?

Tietysti haluamme voittaa avauspelimme. Kauden ensimmäiset viralliset ottelut ovat vähän arvoituksellisia, mutta hyvillä mielin lähden kauden avaavaan vierasotteluun.

Aika monta maajoukkuekaveriasi on tulossa vastaan. Mitä tästä ajattelet?

Tuttuja kavereita vastaan on aina kiva pelata. Vaihdetaan varmasti kuulumiset pelien jälkeen. Kentällä kaveruus unohtuu.

Kim Sanden