Espanjan maajoukkuehyökkääjä David Villa vaihtoi äskettäin FC Barcelonan paidan Atletico Madridin sotisopaan ja mies esiteltiin faneille maanantaina. Villa paljasti, että ennen Atleticon tarjousta, mies oli jo ajatellut siirtyvänsä Valioliigaan.

Atletico haki korvaajaa AS Monacoon jättisummalla siirtyneelle Radamel Falcaolle ja joukkueen tullessa mukaan kuvioon, ei siirtymistä Barcelonasta toiseen Espanjan liigan kärkipään seuraan tarvinnut kauaa miettiä.

– Minulla oli Valioliigaan siirtyminen jo mielessä, mutta sitten Atletico ilmoitti kiinnostuksesta. Kolmessa päivässä sovin kaikesta henkilökohtaisesta, BBC Sport siteerasi miestä.

Mies oli linkitetty pitkin kevättä mm. Arsenaliin ja Tottenhamiin, mutta jääminen kotimaahan oli helppo valinta.

– Uranäkökulmasta, Atleticosta ei puuttunut mitään. Seura oli kolmas La Ligassa ja pelaavat Mestarien liigaa. Joukkue kaatoi jopa Real Madridin Espanjan cupin finaalissa.

31-vuotiaasta hyökkääjästä maksettu siirtosumma oli maltillinen, noin parin miljoonan euron luokkaa, nousten noin viiteen miljoonaan, mikäli hän viettää seurassa koko kolmivuotisen sopimusjaksonsa. Mies perustelee Barcelonasta siirtymistä yhdellä, mutta erittäin merkittävällä asialla.

– Lähdin Barcelonasta, koska en saanut peliaikaa. En siksi, että olisin murehtinut asemaani maajoukkueessa.