Dortmund otti pientä henkistä niskalenkkiä kilpakumppanistaan Bayern Münchenista liigakauden alla.

Dortmundin kotikentällä pelatussa Superupin ottelussa lauantaina isännät olivat 4-2-lukemin triplamestaria parempia. Avauspuoliaika oli rauhallisempaa maalien suhteen vaikka tempoa löytyi. Bayern piti palloa ja Dortmund pyrki katkomaan vastustajan peliä mahdollisimman korkealta.

Ainoa osuma syntyi, kun Dortmundin Marco Reus käytti Bayernin maalivahdin Tom Starken lipsautuksen hyväkseen ja ohjasi pallon läheltä tyhjään maaliin.

Vajaan tunnin pelin jälkeen alkoi tapahtua. Joukkueet iskivät kolme maalia reiluun kolmeen minuuttiin. Arjen Robben tasoitti pilkun kohdalta 1-1:een 54. minuutilla, mutta Dortmund meni hetkessä jo kahden maalin karkumatkalle, kun ensin Daniel van Buyten ohjasi Ilkay Gündoganin keskityksen omaan maalin ja minuuttia myöhemmin turkkilaispelaaja nousi vakuuttavasti, harhautti puolustajan ja ampui pallon taka-alanurkkaan.

Robben kavensi tilanteen Bayernille illan toisella maalillaan, mutta muutama minuuttia ennen ottelun loppua Reus iski ratkaisun tuoreen Dortmund-vahvistuksen Pierre-Emerick Aubameyangin syötöstä.

Molemmat valmentajat löysivät positiivisia asioita

Dortmund-luotsi Jürgen Klopp piti ottelua kaikkiaan upeana.

– Se oli mahtava peli. Kolmen viikon valmistautuminen, muutama loukkaantunut pelaaja matkan varrella, mutta pari viikkoa kauden alkua jokainen pelasi kuin huomista ei olisi, Klopp kertoi lehdistötilaisuudessa.

Bayerniin kesällä tullut Pep Guardiola osasi olla tyytyväinen kaikesta huolimatta.

– Pelasimme hyvin, mutta vastustaja oli mahtava. Voin olla tyytyväinen tähän suoritukseen vain kuukauden pre-seasonin jälkeen, Guardiola puolestaan jatkoi.