Italian maajoukkueen ykkösmaalivahtina jo pitkään toiminut Gianluigi Buffon, 35, uskoo joukkueellaan olevan hyvät mahdollisuudet edetä jopa maailmanmestaruuteen ensi kesänä Brasiliassa pidettävissä kisoissa.

Italia haastoi toden teolla kesäkuun Confederations Cupissa lopulta koko turnauksen voittaneen Brasilian alkulohkossa, mutta taipui lopulta 2-4-maalein. Välierässä hallitseva maailmanmestari Espanja oli parempi, mutta vasta rangaistuspotkukilpailussa.

– Kaunis maajoukkue on syntymässä. Joukkue voi yhä kasvaa ja voittaa kenet vain MM-kisoissa. Näytimme Confederations Cupissa, että olemme yhtä hyviä kuin absoluuttisesti parhaat. Kehityimme kisojen aikana myös pelitavassamme, Buffon kertoi ANSA:lle.

– Nyt jatkamme päävalmentajamme Cesare Prandellin ohjeiden seuraamista, jotta voimme kehittyä edelleen.

Buffon on pelannut Italian maajoukkueessa nyt 133 kertaa ja on vain kolmen ottelun päässä ennätyksen haltijasta Fabio Cannavarosta, joka on jo pelaajauransa päättänyt.

Italia johtaa omaa MM-karsintalohkoaan neljällä pisteellä. Ottelukierroksia on vielä neljä jäljellä. Lohkovoittajat etenee suoraan MM-kisoihin. Yhdeksästä lohkosta kahdeksan parasta lohkokakkosta pelaa jatkokarsinnan, josta vielä neljä maata lisää etenee kisoihin.