Saksalaislegenda Steffi Jones: ”Ruotsi, Ranska ja Saksa EM-ennakkosuosikit”

© Kuva: Getty Images

Kolminkertainen naisten Euroopan mestari ja nykyisen Saksan jalkapalloliitossa naisten ja tyttöjen jalkapallon johtajana toimiva Steffi Jones näkee selvät suosikit keskiviikkona käynnistyvässä naisten vuoden 2013 EM-lopputurnauksessa.

– Emäntämaa Ruotsi, Ranska ja me. Englannilla on mustan hevosen rooli, Jones sanoo Saksan jalkapalloliitto DFB:n verkkosivuilla.

Hallitseva mestari Saksa on monen papereissa jälleen suurin suosikki. Tosin suuren saksalaisen kicker-lehden kyselyssä vain 33 prosenttia vastaajista uskoi mestaruuteen. Jonesia prosentit eivät suoranaisesti yllätä ja hän näkee Saksan mestaruuden kaikkea muuta kuin varmana.

– Nimekkäitä pelaajia on pudonnut ryhmästä. Saksan joukkueen keski-ikä on juuri ja juuri 23 vuotta. Lukijat tietävät että nuorten pelaajien esitykset voivat turnauksessa heitellä. Kaikki on mahdollista, Jones sanoo.

Maailman viidestä naisten jalkapallon kärkimaasta ”vain” kaksi on eurooppalaisia tällä hetkellä. EM-lopputurnaus on Jonesin mukaan kuitenkin todella merkittävä tapahtuma.

– Arvo on tästä huolimatta todella korkea. Otamme Euroopassa muita maita kiinni, koko ajan enemmän panostetaan pelaajakehitykseen Englannissa, Ranskassa ja Skandinaviassa, Jones muistuttaa – mainitsematta suotta omaa maataan.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!