Sami Hyypiä lähtee toiseen täyteen kauteensa Leverkusenin päävalmentajana hieman uudelta kantilta. Viime kaudella mies jakoi virallisesti päävalmentajuuden lisenssin puuttumisen vuoksi Sascha Lewandowskin kanssa.

Aisapari on nyt palannut takaisin seuran junioriorganisaatioon ja Hyypiä on nyt virallisestikin ykkösluotsi. Miehen uudeksi apuvalmentajaksi saapui Jan-Moritz Lichte, joka on toimi viime kaudella kakkosliigan St. Paulin apuluotsina.

– Keräsin runsaasti kokemusta viime kaudella ja kausi oli oppimisprosessi. Nyt olen yksinään päävalmentajana, mutta toki minulla on myös apulaisia joihin voin luottaa. Nykyaikainen jalkapallo on muuttunut niin monitahoiseksi, että voit saavuttaa parhaat tulokset vain yhteistyön avulla, Hyypiä kertoi Bundesliigan virallisilla verkkosivuilla.

– Nyt kauteen valmistautuminen on ollut perusteellista ja intensiivistä. Onneksi olemme välttyneet vakavimmilta loukkaantumisilta. Nyt olemme keskittynyt hienosäätöön ja odotamme jo innolla ensimmäistä virallista peliä, joka on Saksan cupin ottelu.

Leverkusenilla vielä tavoitteita pelaajamarkkinoilla

Leverkusen on tehnyt maltillisesti pelaajakauppoja. Tähtipelaajiin lukeutunut Andre Schürrle siirtyi Chelseaan ja Real Madrid käytti takaisinosto-optionsa puolustaja Daniel Carvajaliin.

Tulopuolen profiilinimi ovat 21-vuotias Heung-Min Son, joka iski viime kaudella 12 liigamaalia HSV:lle. Hyökkääjäosastolle Sonin ja Stefan Kiesslingin seuraksi kaivataan yhä leveyttä.

– Toivomme, että Sonin nopeus tulee hyvin esiin ja maalinteon tehokkuus on jopa parempi Leverkusenissa. Hänelle tietenkin pitää antaa aikaa sopeutua meihin.

– Ei ole salaisuus, että etsimme yhä pelaajaa hyökkäyspäähämme. Siirtoikkuna on kuitenkin auki elokuun loppuun ja saa nähdä mitä tapahtuu sitä ennen.

Leverkusenin viime kausi päättyi mahtavasti sarjan kolmanteen sijaan ja joukkue taistelee kotimaan liigan lisäksi menestyksestä myös Mestarien liigassa. Saksan Cup -ottelu Lippstadtia vastaan pelataan 3. elokuuta.