HJK:ssa istuttiin keskiviikkona alas tiistaisen Mestarien liigan -karsintojen yllättävän putoamisen jälkeen. HJK kaatui Viron mestarille FC Nömme Kaljulle vieraskentälle 1-2-lukemin ja maalittoman avauspelin seurauksena helsinkiläisryhmä lähti laulukuoroon.

HJK:n tavoitteena oli vähintään edetä tästä otteluparista jatkoon, mikä olisi tuonut vähintään neljä europeliä lisää. Nyt joukkueen budjettiin jää iso lovi, koska mm. UEFA:n palkkiot otteluista olisivat nousseet satoihin tuhansiin euroihin.

Päävalmentaja Sixten Boströmin asemaan ei kuitenkaan tehdä toistaiseksi muutoksia, mutta loppukaudesta esityksien täytyy parantua.

– Olemme luoneet paineen itse itsellemme kertomalla tavoitteistamme avoimesti. Päivittäisen työntekomme täytyy olla sitä vastaavalla tasolla. Tältä joukkueelta ja valmennukselta vaaditaan nyt selkeä tasonnosto. Nähty ei riitä. Tässä ryhmässä on potentiaalia nousta hyvin nopeasti uudelle tasolle, kertoi puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen HJK:n tiedotteessa.

HJK:n loppukauden tavoitteena on yksiselitteisesti voittaa viides peräkkäinen Suomen mestaruus. HJK:n seuraava ottelu on lauantaina, kun JJK tulee vieraaksi Sonera-stadionille.