Tähtihyökkääjän huima saldo maajoukkueessa: 121 ottelua ja 54 maalia!

© Kuva: Getty Images

Ruotsin naisten maajoukkueen menestys ensi viikolla alkavissa EM-kisoissa ei jää ainakaan hyökkäyspään tulivoimasta kiinni. Joukkueen suurin tähti Lotta Schelin nimittäin iski eilen Englantia vastaan kaksi osumaa ja nosti maaotteluiden osumaprosenttinsa huimaan 45 prosenttiin.

Ruotsi murskasi eilen Englannin EM-kisakenraalissaan peräti 4-1-lukemin. Illan suurin tähti oli totutusti PSG-hyökkääjä Lotta Schelin, joka iski kahdesti. 29-vuotias on nyt viimeistellyt 121 maaottelussa 54 osumaa.

– Saan itseluottamusta, kun Lotta tekee maalin, päävalmentaja Pia Sundhage ylisti Expressenin mukaan.

– Kun Lotta tekee maalin, olen minä tehnyt työni, hyökkääjäkolleja Kosovare Asllani säesti.

Schelin on siis tehnyt maalin lähes joka toisessa pelaamassaan Ruotsin maaottelussa. Länsinaapurissa on vain yksi toinen yhtä tehokas – Zlatan Ibrahimovic. ”Ibran” prosentti on tismalleen sama, sillä niin ikään PSG:ssä pelaava ruotsalainen on osunut 90 ottelussa 41 kertaa.

– On mielettömän hauskaa tehdä maaleja. Nyt tärkeintä on vain ottaa vielä yksi harppaus keskiviikoksi, tositoimet alkavat silloin. Meidän täytyy tehdä se, tämä ei saa loppua tähän, Schelin itse painotti.

– Haluan myös sanoa, etten keskity ensisijaisesti maalintekoon. Haluan, että pelaaminen tuntuu hyvältä ja että olen mukana pelissä. Mutta on se erityinen tunne, kun maaleja tulee.

Ruotsi avaa kisat ensi keskiviikkona Tanskaa vastaan. Suomen naiset kohtaavat emäntämaan lohkovaiheen toisessa ottelussa lauantaina 13.7.