Tanska ja Suomi taistelevat tiistai-iltana paikasta naisten EM-lopputurnauksen jatkopeleissä. Pelin henki on selvä: kumpikin tarvitsee voiton päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon.

Tanskan leirissä ei haluta edes ajatella muuta kuin Suomen kaatamista, mutta mitään helppoa peliä kukaan ei kuitenkaan odota.

– Emme ole valmiita lähtemään kotiin. Keskitymme nyt otteluun Suomea vastaan ja siihen, että teemme maalinvastustajaa enemmän, Tanskan päävalmentaja Kenneth Heiner-Möller linjasi Tanskan liiton verkkosivujen mukaan.

– Luonnollisesti kunnioitamme Suomea. Suomen päävalmentaja Andrée Jeglertz on loistava valmentaja, joka on tehnyt hyvää työtä. Emme lähde kentälle aliarvioimaan vastustajaa, päinvastoin.

Heiner-Möllerin mukaan mitään taktisia jippoja ei ole tiedossa, vaan Tanska luottaa vahvuuksiinsa.

– Syöttöpeli on se jonka osaamme ja hallitsemme mielellämme peliä. Se onnistui pitkälti Ruotsia vastaan ja Italiaa vastaankin 40 minuuttia. Nyt meidän pitää pystyä 90 minuutin suoritukseen Suomea vastaan.

– Olen mielelläni henkilökohtaisesti kantamassa joka ikisen pelaajan kentältä ottelun jälkeen, jos he ovat niin väsyneitä etteivät jaksa itse kävellä.