Alkukesällä Saksan 2. Bundesliigan SpVgg Greuther Fürthin kanssa sopimuksen solminut Huuhkajien keskikenttämies Tim Sparv on löytänyt nopeasti paikkansa joukkueesta. Greuther Fürth on voittanut alkukauden molemmat ottelunsa ja Sparv pelannut avauksessa, mutta SuomiFutis-sivuston haastattelussa keskikenttämies sanoo, että parantamisen varaa on vielä paljon.

Kaksi ottelua, kaksi voittoa. Kausi ei varmaan olisi voinut paremmin alkaa?

Tuloksellisesti tämä on ollut hyvä alkukausi ja hyvä ottelu oli myös perjantaina. Mutta pelillisesti on vielä todella paljon parannettavaa. Mutta kaksi peliä ja kuusi pistettä, siitä ei voi valittaa.

Miten omat pelisi ovat alkukaudesta sujuneet?

Minuutteja on tullut kahdessa ensimmäisessä ottelussa mukavasti, eilen täydet. Tämä on hyvä siinäkin mielessä, että minulla on ollut ongelmia selän ja niskan kanssa. Olen saanut vaivoihin hoitoa ja toivottavasti nyt probleemat ovat takana päin.

Tunnut saavan kuitenkin vahvasti luottoa…

– Luottoa näyttää valmentajalla olevan, sillä noista vaivoista huolimatta olen pelannut. Pitää vain jatkossakin näyttää olevansa luottamuksen arvoinen, sillä meillä on kova kilpailutilanne keskikentän keskelle.

Sanoit jo heti siirron jälkeen, että odotat hiukan erilaista pelitapaa kuin Hollannissa. Mikä on ollut lopulta suurin ero?

Isoin ero Hollannissa pelaamiseen tulee siinä, että lähdemme täällä lähes jokaiseen otteluun suosikkeina. Hollannissa näin ei ollut. Suosikkina ja tavallisesti enemmän palloa pitävänä joukkueena tulee itsellekin paljon enemmän pelin rakentamista ja pallokosketuksia. Se on tietysti hieno juttu.

Keski-Eurooppaa vaivaa melkoinen helleaalto, miten se on näkynyt otteluissa?

Ensimmäisissä otteluissa helle on todella kova. Perjantaina pidettiin juomatauot ja se oli mielestäni ainoa oikea ratkaisu. Tämä tapahtui toisen kerran urallani, viime kaudella Hollannissa oli kerran sama juttu. Kannustan tällaisilla ilmoilla juomataukoja ilman muuta.

Puhtaalla pelillä on joka tapauksessa hyvä jatkaa. Mitä odotat edessä olevalta Kaiserslautern-ottelulta?

Siinä sarjaottelussa tulee vastaan Alex Ring. Odotan sitä kaksintaistelua ennen kaikkea innolla.

Kim Sanden