Veikkausliigakauden positiivisimpia yllätyksiä on alkukaudesta ollut VPS.

Joukkueen maalilla viimeisenä lukkona ollut Henri Sillanpää kertoi kuitenkin, ettei vahva alku ole yllättänyt.

– Koko vuoden ulkopuolelta on ihmetelty kuinka VPS on niin hyvä joukkue. Meidän puolustuspeli on kulminoitunut siihen, että puolustus alkaa sieltä ylhäältä asti ja loppuu sitten meikäläiseen. Se on toiminut hyvin ja sitä ei ole mitään syytä muuttaa, maalivahti pohti seuran sivuilla.

VPS on tunnettu ennen kaikkea tiivistä puolustusmuuristaan. Sillanpää ei kuitenkaan allekirjoita mahdollisia väitteitä kilpikonnapuolustuksesta ja tylsästä jalkapallosta.

– Joku voi puhua, että me pelataan puolustusvoittoisesti, mutta se ei ole totta. Vastustajat lähtevät puolustamaan meitä vastaan enemmän huomattuaan meidän olevan vaarallinen joukkue.

– Sanotaan aina, että tilanteita ei tahdo tulla, mutta siinä on se toinenkin joukkue vaikuttamassa pelin tapahtumiin, Sillanpää painottaa voimakkaasti.
Vaikka alkukausi on ollut vahva, ei vaasalaisjoukkue ole vielä tyytyväinen saavuttamaansa. Sen myös Sillanpää nosti esille.

Meidän on kyettävä pitämään rytmi, mikäli haluamme tämän sijoituksen säilyttää. Moni joukkue vielä varmasti parantaa, ja osa hankkii uusia vahvistuksia.

– Olen aina sanonut, että kukaan ei muista ilman lunttaamista, mikä oli ”Vepsun” sijoitus viime vuonna 16 ottelun jälkeen. Tärkeintä on se, mikä se sijoitus on 33 pelin jälkeen, Sillanpää viestitti.