Englannin maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson on valinnut kaksi debytanttia maajoukkueryhmään syyskuun alun MM-karsintapeleihin. Englanti kohtaa Moldovan Wembleyllä 6. päivä ja Ukrainan Kiovassa 10. päivä.

Evertonissa suuren roolin alkukaudesta jo ottanut Ross Barkley, 19, sekä Tottenhamin Andros Townsend, 19, ovat ensi kertaa mukana. Myös Liverpoolin 18-vuotias Raheem Sterling on taas mukana.

– Haluamme voittaa. Pelaajat kuten Barkley, Townsend ja Sterling voivat ratkaista otteluita, Hodgson kertoi BBC Sportille.

Barkley antoi vahvan näytön Hodgsonille tasostaan elokuussa, kun Hodgson oli yhden ottelun ajan myös alle 21-vuotiden maajoukkueen vastuuluotsina. Englanti kaatoi ottelussa Skotlannin peräti 6-0 ja Everton-pelaaja oli kentän parhaita.

Barkley onnistui maalinteossa Valioliigan avauskierroksella pommittamalla upean maalin Norwichin verkkoon.

Tottenhamiin täksi kaudeksi palannut Townsend oli suuressa roolissa viime kaudella lainaseurassaan Queens Park Rangersissa, joka tosin putosi kauden päätteeksi sarjatasoa alemmaksi.

Maajoukkueessa elokuun ystävyysottelukierroksella debytoinut Southampton-hyökkääjä Rickie Lambert on jälleen mukana. Lambert iski debyytissään heti maalin, kun Englanti kaatoi Skotlannin 3-2-lukemin.

Englanti on oman karsintalohkon kakkonen Montenegron takana. Ukraina on kolmantena. Joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Englannin maajoukkue syyskuun MM-karsintapeleihin Moldovaa ja Ukrainaa vastaan:

Maalivahdit:

Fraser Forster, Joe Hart, John Ruddy

Puolustus:

Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Chris Smalling, Kyle Walker.

Keskikenttä:

Ross Barkley, Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Frank Lampard, James Milner, Raheem Sterling, Andros Townsend, Theo Walcott, Jack Wilshere.

Hyökkäys:

Jermain Defoe, Rickie Lambert, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Danny Welbeck, Ashley Young.