FC Honka kellisti Vaasan Palloseuran Espoossa sunnuntai-iltana 3-0-lukemin Espoossa. Ottelun maaleista vastasivat Jussi Vasara avausjaksolla sekä Roni Porokara ja Ilari Äijälä ottelun viimeisen viiden minuutin aikana. Äijälän maali syntyi rangaistuspotkusta, jonka hankki Kastriot Kastrati.

Hongan voitto oli ansaittu, vaikka VPS hallitsi toista puoliaikaa. Honka-luotsi Mika Lehkosuo piti esitystä yhtenä koko kauden parhaista.

– Voitto tyydyttää todella paljon, kun vielä huomioi, että oli erittäin kova vastustaja. Oli yksi tasapainoisimmista esityksistä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan tällä kaudella. Paljon onnistuneita yksilöitä kentällä, Lehkosuo kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Peli alkoi ehkä tasaisesti, mutta alettiin sitten viemään. Oli muutama hyvä paikka jo ennen maalia. Toisella jaksolla valuttiin hieman turhan alas, mutta oltiin toisaalta erittäin tiiviinä. Ratkaisu meni loppuun, mutta tuli kuitenkin muutama onnistuminen.

Honka sisuuntui viime viikonlopun HJK-tappiosta

Hongassa viime viikon tappio HJK:lle 2-4-lukemin Sonera-stadionissa oli jäänyt kaivelemaan ja sille haettiin määrätietoisesti hyvitystä.

– Harjoiteltiin HJK-tappion jälkeen kahden linjan puolustamista ja tänään ei päästetty VPS:aa maalipaikkoihin tärkeiltä sektoreilta. Pelaajat päättivät näyttää, että mestaruustaisto ei ole ohi.

– Nyt halutaan säilyttää vastaava pelaaminen. Ei pelkästään analysoida tätä peliä vaan sitä mitä tehtiin koko viikon aikana. Lähdetään toistamaan sitä seuraaviin peleihin.

HJK voitti puolestaan MYPA:n sunnuntaina 2-1-lukemin. Veikkausliigan kärjessä joukkueiden ero on yksi pistettä Hongan eduksi. Espoolaisseura on pelannut kuitenkin ottelun kilpakumppaniaan enemmän.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Espoo