Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen oli hyvillä mielin voitokkaan A-maaottelun jälkeen keskiviikkona.

Huuhkajat kaatoivat Slovenian Turun Veritas Stadionilla maalein 2-0 Niklas Moisanderin ja Kasper Hämäläisen osumilla. Huuhkajat täydensi Suomen jalkapallomaajoukkueiden hyvää viimeaikaista virettä, sillä myös nuoremmat ikäluokat ovat pelanneet voitokkaasti viime aikoina.

Paatelainen kehui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa suojattiensa suoritusta:

– Olen erittäin tyytyväinen jokaisen pelaajan suoritukseen. Jokainen täytti ruutunsa loistavasti, Paatelainen veisteli.

Suomi oli keskiviikkona vastustajaansa selvästi aggressiivisempi ja osoitti haluavansa voittoa enemmän.

– Olen tyytyväinen meidän puolustuspelaamiseen. Se oli tiivistä ja tarpeeksi aggressiivista. Pyrimme voittamaan palloja, emmekä vain tyytyneet juoksemaan rinnalla. Myös kun voitimme pallon, olimme tehokkaita. Välillä muutama syöttö oli tietysti huolimaton, mutta näitä tulee aina pelissä, Paatelainen kertasi.

– Kun voittaa näin hyvän jalkapallomaan, hyviä pelaajia täynnä olevan Slovenian, on se tietysti hieno asia.

Lampi palasi komeasti

Suomen laitapakit Kari Arkivuo ja Veli Lampi saivat puhtaat paperit suorituksistaan keskiviikkoiltana. Erityisesti Lammen suoritus oli positiivinen, kun ottaa huomioon, että Lampi on ollut pidemmän aikaa maajoukkueesta sivussa ja pelasi vieläpä vieraalla tontilla.

– Mielestäni Veli Lampi suoriutui tänään erinomaisesti. Hän joutuu pikkaisen vasemmalla pelaamaan niin sanotusti väärää puolta. Hän on oikeajalkainen, mutta pärjää myös vasemmalla, Paatelainen kehui.

Huuhkajien hyökkäyspelin kannalta nousevat laitapakit ovat elinehto. Lampi on parhaimmillaan oiva lisäase maajoukkueen pakistoon.

– On tietysti tärkeää, että pakit antavat meille leveyttä sekä rakentelu- että murtaumisvaiheessa, luotsi myönsi.

Huuhkajilla on edessään syksyllä vielä kolme MM-karsintapeliä. Suomi kohtaa peleissä Espanjan kotona sekä vieraissa Georgian ja Ranskan.

Jaakko Käyhkö, Turku
(Twitter:@JaakkoKayhko)