Chievon ja Huuhkajien avainpelaajiin kuuluva Perparim Hetemaj sanoo sarjan ehdottoman ennakkosuosikin olevan jälleen kerran Juventus. Haastajaksi ”Perpa” povaa Fiorentinaa, ohi Napolin.

– On mahdollista, että Napoli floppaa. En ole ihan varma, miten Rafa Benitezin tyyli sopii sittenkään Italiaan, Hetemaj arvioi kauden kynnyksellä.

SuomiFutis tavoitti Hetemaj´n kauden aattona.

Perpa, kausi alkaa vihdoin. Aika pitkä pre-season takana?

Todella pitkä ja on hienoa, että pelit alkavat. Meillä oli erittäin raskas pre-season uuden valmentajamme johdolla. Leireilimme ja harjoittelimme paljon. Vasta tämä viimeinen viikko on menty vähän normaalimmin. Vain yhtenä päivänä on kahdet treenit päivässä, kun viimeiset viikot ollaan menty siten, että kahdet treenit ovat olleet ohjelmassa joka päivä.

Mikä on oma kuntosi?

Oma kunto on fyysisesti erittäin hyvä ja onneksi terveydellisesti myös viimein hyvä. Pari viimeistä viikkoa tappelin nivusvamman kanssa. Se vaikeutti harjoittelua ja pelaamista, mutta nyt kaikki on kunnossa. Kausi on valmis alkamaan siltäkin osin.

Millaisen tavoittein sinä lähdet kauteen?

Pelaamaan ehjää kautta ja olemaan kentällä mahdollisimman paljon. Chievon tilanne on sama kuin aiemmin: tavoitteena on sarjapaikka. Olisi hyvä saavutus, jos pystyisimme varmistamaan sarjapaikkamme vaikka muutama kierros ennen loppua. Silloin kausi olisi onnistunut. Taistelemme keskikastissa, toivottavasti ylemmässä keskikastissa.

Miten paljon joukkue on muuttunut?

Pelaajarunko on aika sama, muutama nuori kaveri on tullut mukaan. Suurin muutos on siinä, että meillä on uusi valmentaja. Hän on ajanut sisään myös uutta pelitapaa: pelaamme 4-4-2 –systeemillä. Olen pelannut tässä systeemissä laidalla. Uusia juttuja on uuden valmentajan kautta tullut.

Juventus on sarjan suurin suosikki lähes kaikkien papereissa, myös sinun?

Ilman muuta. Juventus on ylivoimainen mestarisuosikki. Heillä on loistava joukkue, joka osaa hyökätä ja puolustaa. Heitä vastaan on todella vaikea pelata, sillä he käyttävät hyvin aggressiivista prässiä. Tilaa ja aikaa ei anneta. Valmentaja on hionut heidän pelityylinsä saumattomaksi. Alakerrassa pelaavat Italian maajoukkueen vakiokasvot ja hyökkäyksessä uuden hankinnan, Carlos Tevezin, kaltaiset maailman tähdet.

Entä haastajat?

Moni nostaa Napolin ykköshaastajaksi, mutta minä en ole siitä varma… En ole varma, miten Benitez sittenkään pärjää Italiassa. Napolilla on hyvä joukkue, ilman muuta, mutta siitä huolimatta nostan Fiorentinan ykköshaastajaksi.

Miksi näin?

Siellä on loistava, nuori valmentaja Vincenzo Montella, joka saa joukkueen pelaamaan haluamallaan tavalla. Lisäksi siellä on kokeneita ja nuoria pelaajia sopivasti sekoitettuna. Viola pelaa todella hienoa jalkapalloa, sitä on kiva katsoa. Minä uskon, että he ovat ainoita, jotka voivat Juven oikeasti haastaa. Giuseppe Rossi on palannut loukkaantumisten jälkeen keskikentälle, Alberto Aquillanin johdolla keskikenttä toimii ja Mario Gomez tuo varmasti tehoja kärkeen.

Entä milanolaiset? Ja roomalaiset?

Milanolaiset hakevat vähän itseään. AC Milan voi pärjätä kohtuullisesti, mutta Inter on todennäköisesti samoilla sijoilla kuin viime kaudella. Roomalaisista uskon Lazion olevan vähän vahvempi kuin AS Roman. Eli veikkaan, että Rooman mestaruus pysyy Laziolla, kuten se tällä hetkellä viime kauden cupin mestaruuden jälkeen on, kun Lazio voitti Roman 1-0. Sitä muuten muistellaan täällä vieläkin…

Millä tavoin?

Ottelun voittomaalin teki bosnialainen Senad Lulic ottelun 71. minuutilla. Hänen pelinumeronsa on Lazion fanien vaatimuksesta tällä kaudella ja varmaan jatkossakin 71…

Juventus voittaa sinun arvioissasi mestaruuden. Entä kuka on pelaaja, jota tulet tarkoin seuraamaan?

Hyviä pelaajia on tietysti useita, mutta itse nostan esiin Juventuksen Arturo Vidalin. Hän on aivan uskomaton pelaaja. Hän pelaa kovaa, voittaa palloja, tekee töitä ja maaleja. Hänen pelaamisensa katselemisesta mielellään maksaa jotain. Vidal pelasi Sami Hyypiän kanssa Leverkusenissa ja kehittyi siellä. Hän siirtyi Italiaan noin kymmenen miljoonan siirtosummalla. Nyt hänen yhteydessään puhutaan 40 miljoonasta. Häntä kannattaa todella seurata alkavalla kaudella.

Avausottelunne on sunnuntaina, kun pelaatte Parmaa vastaan vieraskentällä. Millä mielin avaukseen?

Hyvillä mielin, tietysti. En ole koskaan voittanut Parmaa, joten olisi aika murtaa tuo taika. Siitä lähdetään liikkeelle.…

Kim Sanden