Huuhkajiin väkevän paluun kesäkuun maaotteluissa tehnyt Petri Pasanen on aloittanut kautensa Tanskassa hyvin. Hän odottaa myös innolla ensi keskiviikon kotimaattelua Sloveniaa vastaan sekä syksyn karsintaotteluita SuomiFutis –sivusto tavoitti maajoukkuekonkarin erikoishaastatteluun.

Petri ”Patruuna” Pasanen, miten alkukausi on mennyt?

Ensimmäisen ottelun olin sivussa selkävaivojen vuoksi, mutta seuraavat kaksi ottelua olen pelannut. Omat pelit ovat sujuneet hyvin, ei mitään valittamista. Olemme lisäksi voittaneet ne kaksi ottelua.

Sinut tunnetaan monipuolisuudestasi. Millä pelipaikalla kausi on alkanut?

Tulin Århusiin topparina ja topparina olen myös pelannut. Tanskassa ei ole käyty keskustelua siitä, mikä pelipaikkani on. Se on ilman muuta keskuspuolustuksessa.

Olette sarjassa jaetulla toisella sijalla. Onko hyvä kauden alku yllättänyt?

Ei meidän osaltamme. Meillä on kaksi voittoa ja yksi tappio. Mutta muuten alkukausi on mennyt päälaelleen. Sarjan jumbona on FC Kööpenhamina, jolla on nolla pistettä ja toiseksi viimeisenä viime kaudella Mestarien liigassa pelannut Nordsjälland, jolla on yksi piste. Sarja on tietysti hyvin nuori, mutta aika mielenkiintoinen alku. Suosikit ovat olleet aika epävireessä.

Maajoukkuekutsu kolahti postilaatikosta. Varmasti mieluisa asia?

Ilman muuta maajoukkuepelaaminen kiinnostaa. En ollut kuullut valinnasta kummemmin etukäteen mitään, mutta valmentajamme ilmoitti harjoituksissa, että minut on valittu maajoukkueeseen. Sitten tuli puhelua. Mutta hyvä näin, ei kaikista maajoukkuevalinnoista ole ennenkään etukäteen aina ilmoiteltu.

Teit vahvan paluun maajoukkueeseen pelaamalla kaksi Valko-Venäjä –ottelua puolustuksen keskustassa vahvasti. Olitko itse tyytyväinen kesäkuun peleihin?

Olin. Täytyy myöntää, että ennen kotiottelua jännitti enemmän kuin aikoihin. Edellisestä karsintaottelusta oli sen verran aikaa. Mutta peli meni hyvin ja siitä oli hyvä jatkaa myös neljä päivää myöhemmin Gomelissa. Neljä pistettä noista peleistä oli myös joukkueelta hyvä tulos.

Keskiviikkona Turussa on vastassa Slovenia. Miten paljon tiedät vastustajasta?

Slovenia on jalkapallomaa, joka on tuottanut paljon hyviä pelaajia. Katselin nimilistan läpi ja pelimiehiä siellä on paljon. He ovat rakentaneet uutta joukkuetta jonkin aikaa ja olen ymmärtänyt, että heillä on nyt kasassa hyvin lupaava ryhmä. Näen ennakkoasetelmat otteluun aika tasaisina.

Mitä odotat Suomelta?

Kotikentällä aina hyvää peliä. Meillä on nyt hyviä tuloksia ja otteluita alla. Toivottavasti Turkuun tulee tupa täyteen. Se kannustaa pelaajia aina. Meillä on hyvä suhde faneihimme, joten uskon, että myös valmistavaan maaotteluun Pohjoiskaarre löytää paikalle.

Pelasit topparina kesäkuun otteluissa ja näistä peleistä puuttui pelaajia juuri omalta tontiltasi. Nyt tilanne on toinen – toppareita on nimetyssä joukkueessa viisi, jos Markus Halsti lasketaan mukaan. Miltä kilpailutilanne näyttää?

Tämä on tietysti suomalaisessa maajoukkuejalkapallossa harvinainen tilanne. Harvemmin meillä on tietylle pelipaikalle kovin montaa hyvää vaihtoehtoa. Nyt on ja se on vain hyvä asia. Tätä ”ongelmaa” ei minun maajoukkueurani aikana ole kovin montaa kertaa joutunut käsittelemään, tarkoitan siis sitä, että tietylle pelipaikalle olisi oikeasti monta vaihtoehtoa.

Miten näet itsesi kilpailutilanteessa?

Miten itse näen asian, ei ole ratkaiseva. Se on valmentajan ”ongelma”, varmastikin positiivisessa mielessä.

Kim Sanden