Vaasan Palloseuran osakkeet Veikkausliigan mitalitaistelussa nousevat reilusti, kun joukkueen hyökkääjävahvistus Steven Morrissey, 27,on pelikelpoinen seuraavassa ottelussa kansainvälisen siirtoikkunan auetessa kotimaan osalta.

Jamaikalaiskärki pelasi itsensä viime kaudella vaasalaiskatsojien sydämiin. Mies iski sydänvaivojakin sisältäneen sesongin aikana peräti 15 liigamaalia ja odotukset ovat jälleen korkealla.

– Emme halua hänelle mitään paineita, mutta tiedämme, että maaleja ja tehoja syntyy, Hietalahden fanipäädystä kerrotaan Pohjalaiselle.

Morrisseyn tulo ryhmään tapahtuu kreivin aikaan. Joukkueen hyökkäyspelin sieluna alkukauden ollut Jarno Parikka kun joutuu olemaan viikkoja, ehkä jopa koko loppukauden, sivussa polvivamman vuoksi.

Parikan paikan kenttäryhmityksessä ottanee Oluwatomiwo ”Tomi” Ameobi, kun nopea Morrissey taas ottaa paikkansa hyökkäyksen ylimpänä miehenä.

VPS on kehnosta edellisestä kuukaudestaan huolimatta yhä liigan kolmantena ja taistelee kynsin hampain paikasta ensi kauden eurokentille.

Veikkausliigan voittaja pääsee Mestarien liigan karsintaan ja kaksi seuraavaa Eurooppa-liigan karsintaan.

Vaasalaiset kohtaavat sunnuntaina kotikentällään nousuvireessä olevan FC Lahden.