Saksan kakkosliigan suomalaiset pelasivat jokainen joukkueidensa avauskokoonpanoissa viikonlopun kierroksella.

Joni Kaukon FSV Frankfurt pelasi 1-1-tasan kotona Union Berliiniä vastaan. Kauko on pelannut seuran kaikissa kauden viidessä sarjapelissä avauksessa. Joukkue on sarjassa kahdeksantena.

Alexander Ringin Kaiserslauternin lauantai sujui kaikkea muuta kuin toivotusti, kun joukkue kärsi selvän 0-4 tappion 2. Bundesliigan ottelussa Aalenin vieraana.

Kaiserlauternin kannalta kohtalokkaaksi koitui pariminuuttinen hiukan ennen taukoa. Ensin Aalen siirtyi johtoon ja heti perään Mohamadou Idrissou taklasi itsensä suihkuun. Ring vaihdettiin kentältä tauolla. Kaiserslautern on sarjassa neljäntenä.

Tim Sparv on myös ollut joukkueensa Greuther Fürthin jokaisessa ottelussa avauskokoonpanossa tähän asti. Lauantaina joukkue pelasi maalittoman tasapelin FC Kölniä vastaan ja suomalainen kirjautti täydet minuutit.

Sparvin poppoi johtaa sarjaa. Se on voittanut viidestä ottelustaan neljä. Eroa seuraaviin on jo neljä pistettä.

Sparv palaa myös maajoukkueen miehistöön syyskuun MM-karsintaotteluihin. Mies oli seurakiireidensä vuoksi pois elokuun Slovenia-ottelusta, mutta ei joutunut Mixu Paatelaisen mustalle listalle.

Halle iski suomalaisvoimin

Saksan 3. liigasssa pelaavat Hallscher FC:n suomalaiset Timo Furuholm ja Kristian Kojola tekivät molemmat maalit, kun joukkue kaatoi Elversbergin 2-0-lukemin lauantaina. Kojola edustaa seuraa vakituisesti.

Furuholm siirtyi seuraan juuri lainalle emoseurastaan Fortuna Düsseldorfista ja ottelu oli miehen ensimmäinen tällä kaudella. Voitto oli hallelaisille kauden ensimmäinen viidestä ottelusta. Neljä muuta ottelua olivat päättyneet tappioihin.

Furuholm pelasi seurassa jo viime kevätkauden menestyksekkäästi iskien kahdeksan maalia 16 otteluun.

Pukki penkillä

Bundesliigan ainoa suomalaispelaaja Teemu Pukki seurasi Schalken ottelua vaihtopenkin puolelta lauantaina, kun joukkue hävisi vieraskentällä Hannoverille 1-2-lukemin. Schalke joutui ottelussa vajaalle jo 14. minuutilla, kun kapteeni Bendikt Höwedes lensi ulos suoralla punaiselle. Lopussa molemmilta ajettiin vielä yhdet miehet ulos.

Schalke on saalistanut kolmesta sarjapelistään vain pisteen. Pukki on pelannut vain yhdessä ottelussa 27 minuuttia.

Valmennuspuolella suomalaisilla menee paremmin. Sami Hyypiän Leverkusen jatkoi puhdasta saldoaan 4-2-voitolla Borussia Mönchengladbachista. Kolme voittoa kolmesta ottelusta ja sarjan kakkossija.