Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa tänään keskiviikkona EM-kisojen välierässä Englannin. Panoksena on siis suomalaisittain historiallinen paikka maanosan finaalissa.

Marianne Miettisen valmentama Suomi on pelannut huikeat kisat. Moni ei uskonut joukkueen selvittävän alkulohkoa, mutta niin vain kävi. Suomi pelasi 1-1-tasapelit hallitsevan mestari Ruotsin sekä kestomenestyjä Saksan kanssa. Jatkopaikan sinetöi toinen ottelu, jossa kaatui Norja 1-0-lukemin.

Englannin saldona on yksi tasapeli, kaksi voittoa ja lohkon ykköspaikka.

– Englanti on hyvin samanlainen vastus kuin Norja. He pelaavat 4-3-3-järjestelmällä ja ovat fyysinen, juoksuvoimainen ja kaksinkamppailuissa vahva joukkue. Heidän kärkensä juoksevat syvyyteen hanakasti, päävalmentaja kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Miettisen mukaan suomalaisjoukkueessa ei ole havaittavissa turnausväsymystä pitkästä ja rankastakin rupeamasta huolimatta.

– Joukkuehenkemme on loistava ja totta kai menestys ruokkii sitä entisestään. Pyrimme kaikin keinoin pitämään vireen hyvänä ja tunnelman rentona.

– Tämä joukkue ei tunne paineita, vaan otti esimerkiksi Saksan kohtaamisen upeana haasteena. ”Me voimme näyttää mihin pystymme”. Olemme myös korostaneet, että kaikki tehdään koko ajan kuten ennenkin.

Suomi-Englanti EM-välierä alkaa tänään keskiviikkona Suomen aikaa klo 21.