Suomi kaatoi Turussa pelatussa ystävyysottelussa Slovenian 2-0. Suomen maalit iski Niklas Moisander avausjaksolla ja Kasper Hämäläinen ottelun loppuhetkillä.

Avausosuma syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta. Pallo ajautui Slovenian purun jälkeen laitaan, mistä Teemu Tainio keskitti nopeasti pallon ylösjääneelle Moisanderille, joka ohjasi pallon alakulmaan.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua kentälle tullut Joel Pohjanpalo oli puolittain läpiajossa hetki kentälle tulonsa jälkeen. Miehen laukaus jäi takatolppaan, mutta irtopallon ampui maaliin Kasper Hämäläinen. Pohjanpalo loukkaantui tilanteessa ja vaihdettiin kentältä HJK-seurakaveriinsa Erfan Zeneliin.

Suomen muut parhaat paikat siunaantuivat sähäkälle Teemu Pukille. Mies kuitenkin hukkasi mm. selvän maalipaikan toisella jakson aluksi Roman Eremenkon läpisyötön päätteeksi. Pukilla oli muitakin paikkoja, mutta viimeistely ontui. Esiintyminen jätti kaikkinensa kuitenkin positiivisen jälkimaun.

Slovenian ykköshyökkääjä, Hollannin suurseurassa PSV Eindhovenissa pelaava Tim Matavz karkasi pariin otteeseen toppariparilta Moisander-Petri Pasanen, mutta takaiskulta vältyttiin.

Huuhkajilla on edessään kolmen MM-karsintapelin syksy. Ensimmäisenä on kotipeli Espanjaa vastaan 6. syyskuuta ja myöhemmin ovat vuorossa vieraspelit Georgiaa sekä Ranskaa vastaan.

Huuhkajien kokoonpano: (kenttäryhmitys 4-3-2-1)

Maalilla: Niki Mäenpää

Puolustuslinja oikealta: Kari Arkivuo (69′ Markus Halsti), Petri Pasanen (79′ Juhani Ojala), Niklas Moisander (C) , Veli Lampi

Alempi keskikenttä: Alexander Ring, Teemu Tainio, Rasmus Schüller (60′ Perparim Hetemaj)

Ylempi keskikenttä: Riku Riski (46′ Kasper Hämäläinen), Roman Eremenko

Hyökkääjä: Teemu Pukki (79′ Joel Pohjanpalo (85′ Erfan Zeneli))