Uutisoimme tänään torstaina aamuyöstä, että skottijätti Celtic on tehnyt konkreettisen tarjouksen Schalkelle saadakseen hyökkääjä Teemu Pukin riveihinsä.

Lähteemme mukaan Schalke olisi torjunut tuon tarjouksen. SuomiFutis-sivuston saamat uudet tiedot viittaavat kuitenkin vahvasti siihen suuntaan, että neuvottelut seurojen välillä ovat jatkumassa.

Suurin viite asiaan nähtiin keskiviikkoiltana Turussa Huuhkajien kohdatessa maaottelussa Slovenian. Silminnäkijätietojemme mukaan Kupittaalla Pukin otteita tarkkaili myös Celticin manageri Neil Lennon.

Lennon sai nähtäväkseen pirteästi esiintyneen suomalaishyökkääjän, joten maaottelu ei todellakaan heikentänyt kiinnostusta Pukkia kohtaan.

Schalken tilanne on selkeä: joukkueessa on tällä hetkellä ainoastaan kolme nimellistä kärkimiestä, joten jostain pitäisi löytyä Pukille paikkaaja. Toisaalta elokuun siirtoikkunassa on viimeinen kunnollinen tilaisuus rahastaa – ja saada jopa voittoa – suomalaishyökkääjällä.

Kaikki merkit alkavat tällä hetkellä kallistua sen suuntaan, että Pukkia ei pian enää Gelsenkirchenissä nähdä. Siirron toteutumisella kysymys lienee enää rahasta.

Pekka Franck (Twitter @PekkaFranck)