Saksan kakkosbundesliigan Greuther Fürthiin tälle kaudelle siirtynyt Tim Sparv on aloittanut kautensa vahvasti. Enemmän suomalaisotsikoissa on kuitenkin spekuloitu sillä, että Sparv päätti jättää seurajoukkueotteluiden vuoksi viime keskiviikon Slovenia–ottelun väliin. Sparville päätös oli kipeä, mutta välttämätön, kuten hän SuomiFutis-sivuston haastattelussa kertoo.

Tim Sparv, kaduttaako se, että sinulta jäi Slovenia –ottelu pelaamatta?

Ei tehtyjä päätöksiä voi katua. Se oli minulle yksi pelaajauran vaikeimmista päätöksistä, sillä kumpikin ratkaisu olisi ollut hyvä tai huono. Olen tullut uuteen seuraan ja minulta olisi jäänyt ainakin yksi, todennäköisesti kaksi, ottelua pelaamatta, joten tällä kertaa tein päätöksen olla tulematta maajoukkueeseen. Se päätös oikeasti sattui.

Luit varmasti, että Mixu Paatelainen kertoi suoraan olleensa pettynyt päätökseesi?

Seurasin tietysti, mitä Suomessa kirjoitettiin. Ymmärrän Mixun pettymyksen täysin, mutta uskon myös, että Mixu ymmärsi päätökseni, vaikka ei luonnollisesti siitä pitänytkään. Mutta hänen kommenteissaan oli mainittu myös, että hän tietää, että pelaajan seura maksaa palkan ja seurassa on tärkeä saada mahdollisimman iso rooli. Kävin keskustelun Mixun kanssa ennen päätöstäni ja juttelen hänen kanssaan varmasti pian uudestaan.

Pelkäätkö, että päätöksesi vaikuttaa tuleviin maajoukkuekutsuihin?

Toivon, ettei se vaikuta. Mixu tietää varmasti minun syyni ja sen, miten tärkeä asia pelaaminen maajoukkueessa minulle on. Hän tietää, etten tuollaista päätöstä tee kevyin perustein tai siksi, etten haluaisi pelata maajoukkueessa. Loppujen lopuksi kaikki meni kuitenkin hyvin: Suomi pelasi loistavan ottelun, Mixu sai kokeilla uusia pelaajia ja minä pelasin kaksi kovaa täyttä ottelua Saksassa, jotka molemmat voitimme. Varmasti asemani seurajoukkueessa vahvistui tätä kautta ja siitä on toivon mukaan hyötyä myös maajoukkueelle.

Miten päätöksesi otettiin vastaan Greuther Fürthissa?

Ehkä vähän yllättyneenä, sillä he puolestaan olisivat ymmärtäneet syyni lähteä maajoukkueeseen. Tietysti muut pelaajat, valmennus ja fanit kiittelivät minua siitä, että jäin pelaamaan kaksi tärkeää peliä tänne. Hekin tietävät, miten vaikea päätös oli ja sen, miten iso asia Huuhkajat on minulle. Meillä oli keskiviikkona iltaharjoitus ja kaikki varmaan ihmettelivät, miksi minulla oli niin kova kiire koppiin – se johtui siitä, että minun piti päästä netin ääreen seuraamaan jätkien peliä Sloveniaa vastaan ja pitämään jätkille peukkua.

Neljä ottelua, neljä voittoa. Oletko yllättynyt joukkueesi panoksesta alkukaudella?

Ehkä vähän. Meillä on joukkueessa hyvä voitontahto ja henki päällä. Maanantain Kaiserslautern –peli oli meille hyvin iso testi, sillä he ovat sarjan suurin ennakkosuosikki. Pystyimme väkisin voittamaan sen pelin ja itseluottamus kasvoi. Perjantain peli oli vaikeampi, mutta käänsimme senkin voitoksi viimeisen vartin aikana.

Itse olet ollut avauksessa jokaisessa ottelussa. Onko tämä yllätys?

Ei siinä mielessä, että olen saanut sen roolin, jota minulle suunniteltiin jo siirtovaiheessa. Olen pelannut sillä paikalla ja sillä vastuulla, mitä suunnitelmissa oli. Mitään ei ole tullut ilmaiseksi, koska kilpailu pelipaikoista on kova. Mutta ainakin tällä hetkellä vaikuttaa, että asemani on joukkueessa hyvä.

Eikä sopeutumisvaikeuksia ole ollut?

Ei. Tein sen päätöksen, että lähdin heti kesäkuun maaotteluiden jälkeen Saksaan ja joukkueen harjoituksiin enkä pitänyt lomaa lainkaan. Halusin käyttää jokaisen päivän siihen, että pystyn sopeutumaan joukkueeseen mahdollisimman pian. Pelkäsin vähän, että kroppa laittaa hanttiin, sillä Hollannin kauden, maaotteluiden ja pre-seasonin alkaminen tuli putkeen. Lepoa ei siis tullut lainkaan. Mutta lievien selkäongelmien lisäksi ei mitään ole ollut ja tunnen, että olen hyvässä kunnossa.

Tavoitteena on tietysti pitää piikkipaikka sarjassa mahdollisimman pitkään?

Tietysti. Nousu on joukkueen ja oma tavoitteeni. Uskon, että me pystymme nousemaan Bundesliigaan ja siellä pelaaminen olisi minulle yksi unelma. Nyt teen kaikkeni, että pystyn auttamaan joukkuettani nousemaan ja samalla täyttämään oman tavoitteeni.

Kim Sanden