Jari Litmanen kertoo 90min-lehdessä kehitysehdotuksia Suomen Cupia varten.

Litmasen mukaan Suomessa pitäisi esimerkiksi miettiä vaihtoehtoa, että Suomen Cupin finaali päättäisi koko jalkapallokauden.

– Mielestäni Suomen cupin asema on hyvä ja vakiintunut, mutta näkisin, että joitain asioita voisi miettiä. Mielestäni tietyn ”hypen” kannalta olisi parempi, jos välierät pelattaisiin vaikka kaksi viikkoa ennen finaalia. Sitä kautta neljällä joukkueella ja heidän faneillaan olisi finaalin kynnykselle aikaa jännittää – ja kaksi viikkoa olisi hyvä aika nostaa finaalitunnelmaa. Alkupäässä alkukierrosten pelejä pitäisi pelata huhtikuussa ja toukokuun alussa enemmän, jotta samalla saataisiin toukokuun otteluruuhkaa pienemmäksi. Suomessa cup on pääosin pelattu valtaosan jalkapallomaista malliin siten, että kausi päättyy kansallisen cupin finaaliin, Litmanen sanoo Helsingin ja Uudenmaan piirien jalkapallolehdessä.

– Olen itse voittanut Suomen cupin kerran heinäkuussa ja kerran syyskuussa, ja voitot maistuvat kyllä hyvin. Mutta olen myös ulkomailla voittanut cup-kilpailuja siten, että kausi päättyy siihen peliin. Jotenkin tuntuisi luonnolliselta, että myös Suomessa cup päättäisi kauden, kuten tosiaan on useimmiten historiassa tapahtunut. Pitää toki miettiä, onko se mahdollista ja miten sen voisi tehdä, mutta periaatteessa tuntuisi oikealta, että tässä palattaisiin entiseen käytäntöön. Mutta tähän voi hyvin olla jotain luonnollisia selityksiä, että miksei näin ole, Litmanen lisää.

Lauantaina cupin mestaruudesta taistelevat KuPS ja RoPS.

– Ainakin tämän kauden finaalista tulee hyvin mielenkiintoinen. Mestari tulee varmasti olemaan ikionnellinen, sillä kumpikaan finaalijoukkueista ei ole pitkään aikaan voittanut mitään suurta. Ja voitto vie myös Euroopan kentille, Litmanen toteaa.