Skotlannin pääsarjan loistavasti tunteva, entinen Glasgow Rangersin ja Heartsin maalivahti Antti Niemi, pitää Teemu Pukin siirtoa Celticiin hyvänä vetona.

SuomiFutis-sivuston haastattelussa Niemi on vakuuttunut, että Pukki tulee kehittymään ja pärjäämään skottijättiläisen hyökkäyksessä. Niemen mielestä siirto on enemmän kuin onnistunut.

Antti Niemi, tunnet Skotlannin Valioliigan loistavasti. Tuleeko Teemu Pukki pärjäämään siellä?

Kyllä tulee. Teemu on taitava ja nopea hyökkääjä, joka osaa myös oikean ajoituksen. Celtic on tällä hetkellä sen verran omassa luokassaan Skotlannin Valioliigassa, että paikkoja hän saa varmasti. Maaotteluissa ja Saksassa Teemu on osoittanut, että hän osaa viimeistellä maaleja.

Mitä Celtic tulee antamaan Teemu Pukille pelaajana?

Paljon. Mielestäni hänen heikoin osa-alueensa on vieläkin fyysisessä pelissä, tosin siinäkin hän on kehittynyt koko ajan. Skotlannin sarjassa on edelleenkin fyysinen peli voimissaan ja pakit ovat vahvoja. Teemun on oikeastaan pakko tulla vieläkin kovemmaksi ja vahvemmaksi ja olen varma siitä, että näin myös tapahtuu.

Sopiiko Pukki Celticin pelityyliin?

Sopii erittäin hyvin. Hänet hankittiin Hooperin tilalle, joka myös oli vahva juoksija. Se, että Celtic jahtasi häntä noin pitkään ja todella halusi hänet, kertoo siitä, että myös Celticin ja Neil Lennonin mielestä Pukki sopii heidän pelityyliinsä oikein hyvin.

Kuinka iso seura Celtic loppujen lopuksi on?

Se on valtava seura. Joukkueen fanipohja on jo Skotlannissa suuri, sillä joukkue pelaa aina täydelle tuvalle. Mutta kannustus ei jää pelkkään Skotlantiin, sillä Celtic on myös globaalisti erittäin kannustettu seura – ihan niin kuin rakas vihollinen Rangers, joka valitettavasti tällä hetkellä pelaa alemmissa sarjoissa. Jos ja kun Teemu tekee pari maalia, hän todennäköisesti katolisen maailman suosituin suomalainen hyvin nopeasti.

Vielä tässä vaiheessa legendaarinen ”Old Firm” ei kuitenkaan toteudu?

Voi se cupissa toteutua ja toivottavasti toteutuu. Maailman jalkapallossa ”Old Firm” on yksi perinteisemmistä ja seuratuimmista derbyistä koko maailmassa. Olen varma, että sitä kaipaavat monet, kuten minäkin sen kokeneena. Mutta Teemu teki pitkän sopimuksen ja olen varma, että tuon sopimuskauden aikana hän pääsee myös kokemaan ainutlaatuisen Glasgowin paikallispelin tunnelman, ainakin jossain kilpailuista.

Olet itse vanha ”Gers” –pelaaja – mutta varmasti toivot ”Bhoy” Pukille menestystä?

Ilman muuta toivon. Tunnen hyvin tuon jännitteen ja sen, miten iso asia Glasgow´ssa Rangersin ja Celticin välinen kannattajatilanne on. Mutta tietysti suomalaisena toivon sitä, että Teemu Pukki tulee olemaan suuri menestys Celticille.

Joukkueessa on pelannut koko joukko todellisia suurnimiä. Aikamoisen nimilistan jatkoksi Pukki nyt pääsee?

Jos nyt otetaan vaikka Henrik Larsson yhtenä näistä nimistä, monen muun lisäksi. Otetaan vaikka nimi Kenny Dalglish tuolta futishistoriasta. Celtic on huomattavasti isompi seura kuin mitä Skotlannin pääsarjaseurasta ajatellaan tällä hetkellä. Sen kertoo jo sekin, että he ovat mukana jälleen kerran Mestarien liigassa.

Mitä ohjeita aiot Teemu Pukille antaa maajoukkueleirillä ajatellen tulevaa Celtic –uraa?

Ei minun tarvitse paljoa ohjeita antaa. Voin kuitenkin varoittaa häntä etukäteen, että hässäkkä tulee olemaan suurempaa kuin Saksassa. Celtic ja Rangers ovat Glasgow´ssa niin iso asia, että joukkueen pelaajat – jopa reservijoukkueen pelaajat – ovat jatkuvassa seurannassa ja suurennuslasin alla kentällä ja kentän ulkopuolella. He ovat sen kaupungin ykkösjulkisuuden henkilöitä, jotka tunnetaan joka paikassa.

Kim Sanden