Barcelonan valmentaja Gerardo Martino oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen, vaikka ryhmä hävisi hallinnan pallosta Rayo Vallecanoa vastaan lauantaina La Ligassa.

Barcelonan käsittämätön tilastotaika musertui lauantaina, kun kotijoukkue piti palloa 51-prosenttisesti katalonialaisseuran 49-prosenttia vastaan. Barcelonaa ei ollut peitottu pallonhallinnassa moneen vuoteen (uutinen).

Martino, joka on ensimmäinen valmentaja seurassa vähään aikaan Barcelonan ulkopuolelta, jakaa kenties hiukan suoraviivaisemman pelifilosofian kuin edeltäjänsä.

– Joskus on vaikea rakentaa peliä omalta maalinsuulta asti, ja silloin etsimme pidempiä palloja. Tällaisissa peleissä, kun paine on intensiivistä, on näin elintärkeää voittaa kakkospallot, Martino muistutti AS-lehden mukaan.

Joukkueen sankari, kolme maalia tehnyt Pedro, on ainakin huomannut muutosta ryhmän otteissa.

– Ehkä pelaamme suoraviivaisemmin korkean prässin kera. Saamme kuitenkin myös hyviä tuloksia, Pedro pyöritteli samaisen lehden mukaan.

Kotijoukkue haastoi hyvin katalonialaiset tylyistä loppulukemista (4-0) huolimatta.

– He ovat yksi espanjanlaisen jalkapallon rohkeimmista ryhmistä. Toisaalta tuollaisella pienellä kentällä heidän strategiaansa on vaikea ylläpitää, Martino analysoi.