Borussia Dortmundin menestykseen valmentajakaudellaan johtanut Jürgen Klopp, 46, valottaa hieman ajatusmaailmaansa menestyksen takana.

Dortmund on ehtinyt voittaa kaksi kotimaan mestaruutta ennen viime kauden kakkossijaa. Viime kaudella joukkue oli lähellä Mestarien liigan voittoakin, mutta Bayern München voitti seuran loppuottelussa.

– Viime kaudella oli upeita hetkiä Mestarien liigassa. Lohkovaiheemme oli suorastaan uskomaton. Jokainen ottelu matkan varrella oli fantastinen ja pääsimme siksi finaaliin asti. Siellä meillä ei ollut kuitenkaan tarpeeksi voimaa jäljellä pelata parastamme koko 90 minuutin ajan, Klopp kertoi UEFA.com:lle.

”En ole taikuri”

Klopp on noussut jalkamaailman arvostetuimpien luotsin joukkoon saamalla irti suhteellisen nimettömistä pelaajista suuren panoksen.

– En ole taikuri, eivätkä myöskään kollegani ole sitä. Emme voi tehdä huonoista pelaajista hyviä. Ensimmäinen asia on saada oikeat pelaajat joukkueeseesi, pyrkiä näkemään heidän potentiaalinsa ja kehittää heitä – valjastaa heidän taitonsa joukkueesi eduksi. Siten voi saavuttaa menestyksen.

– Yleisesti joukkuetta voi kehittää työnteolla ja harjoittelulla, mutta pelaajien lähtötason pitää olla jo hyvä. Pitää olla pelifilosofia, joka heijastaa mentaliteettiasi ja seuraa, ja näin antaa suunnan pelaamiselle. Me emme pelaa tuloksen vuoksi ja vaan Borussia Dortmund on kokemus.

”Tuloksellisesti lähes nappikausi”

Viime kaudella joukkue jäi siis niukasti pokaaleitta. Pieni piiru on vielä parannettavaa, mutta Klopp ei pysty tätä lupaamaan suoralta kädeltä.

– Tuloksellisesti emme voi olla paljoakaan parempi. Mestarien liigan finaaliin pääsyä varten tarvitsimme myös onnea tietyissä tilanteissa. Yksikään joukkue ei etene sinne vain koska ovat parhaita tai vahvimpia.

– Pyrimme kehittymään. Jossain vaiheessa toivottavasti voimme sanoa, että tältä pelimme tulee näyttää.

Dortmund pelaa tulevan kauden Mestarien liigassa F-lohkossa yhdessä Arsenalin, Napolin ja Marseillen kanssa. Lohkon avauskamppailut pelataan keskiviikkona 18. elokuuta.