Kaiserslauternin keskikenttäpelaaja Alexander Ring on löytämässä huippuvirettään – ja samalla seura on pääsemässä odotetulle tasolleen. Viime viikko oli Kaiserslauternille erinomainen tuloksellisesti, mutta myös itseluottamuksen kannalta. Joukkue jatkaa Saksan cupissa ja jahtaa kakkosbundesliigan kärkisijoja. SuomiFutis-sivusto tavoitti tyytyväisen Huuhkaja-keskikenttäpelaajan.

Alex, hieno voitto sunnuntaina. Miten arvioit peliänne?

Tasapaino on löytymässä. Meillä oli alkukaudella vaikeuksia, kuten vähän ennakoimme, löytää kaikille sopivat roolit joukkueessa. Ryhmä oli uusiutunut sen verran. Tiesimme, että tasapainon löytyminen vie vähän aikaa, mutta nyt pelaaminen tuntuu toimivan. Kulunut viikko oli meille erittäin hyvä.

Etenitte Saksan cupissa jatkoon ja voititte sunnuntaina selvästi. Mikä merkitys näillä voitoilla oli?

Saksan cupissa oli vastassa Bundesliigajoukkue Hertha Berlin ja pudotimme heidät jatkosta. Vielä isompi asia oli se, että me myös ansaitsimme voiton. Me hallitsimme peliä Bundesliigajoukkuetta vastaan, joten jo se toi hyvin itseluottamusta. Sunnuntaina saimme tästä lisää kierroksia ja olimme 1860 Münchenia vastaan suvereeneja. Eikä München ole aloittanut kauttaan mitenkään heikosti.

Otteluraporttien mukaan olisitte voineet voittaa sunnuntaina vieläkin enemmän?

Kyllä. 3-0 oli reilu voitto, mutta paljon isommat lukematkaan eivät olisi olleet mikään vääryys. Vastustajalla ei ollut ottelussa ainuttakaan hyvää tilannetta, meillä taas oli monta paikkaa tehdä lisää maaleja. Peli on kehittynyt oikeaan suuntaan koko ajan. Hävisimme alkukaudesta pari peliä turhaa, juuri oman pelimme tasapainon puutteen vuoksi, mutta pelaamme joukkueena hyvin. Ja se näkyy tuloksissa.

Entä oma pelisi? Oletko tyytyväinen?

Sain viikolla paljon vastuuta, sillä pelasin koko ottelun Herthaa vastaan ja sunnuntainakin lähes täydet minuutit. Olin omalla paikallani keskikentän keskellä ja olen tyytyväinen siihen, miten pelit menivät. Asiat menevät käsi kädessä: kun joukkue pelaa hyvin, itsekin pelaa hyvin. Nämä kaksi peliä olivat sarjapeleistä itseltäni kauden parhaat. Varsinkin sunnuntain peli oli sekä minulta että joukkueelta kauden paras.

Olette sarjassa sijalla kuusi. Tyydyttääkö se?

Ei se tyydytä, sillä nousu on tavoitteemme. Onhan tuo paljon paremman näköinen sijoitus kuin parin viikon takainen sijoitus 11. Tasaista on, sillä jos Tim Sparvin Greuther Fürth voittaa maanantaina, siirtyvät he kärkeen, mutta vain kuuden pisteen erolla meihin. Ero kärkeen pysyi siedettävänä, vaikka me pari turhaa tappiota koimme.

Kaiserslauternin vahva kunto on nyt tiedossa. Eikö se ärsytä vastustajia pelaamaan vielä kovempaa teitä vastaan?

Ilman muuta, mutta se ei meitä haittaa. Selvä voitto sunnuntaina ja ennen kaikkea Bundesliigajoukkueesta Saksan cupissa herättää varmasti muissa ajatuksia. He varmasti kunnioittavat meidän kuntoamme, mutta se ei saa haitata. Olen kauden alusta alkaen ollut sitä mieltä, että me mietimme vain omaa peliämme, emme muiden.

Pelaatte seuraavan kerran vasta ensi perjantaina. Sitä ennen Saksan isoimmat seurat ovat mukana Mestarien liigassa. Mitä odotat ensi viikon Mestarien liigan peleiltä?

Sami Hyypiän Leverkusen on vahvassa vedossa ja varsinkin kotonaan todella vaikea lyödä. He ovat ilman muuta suosikeita Real Sociedadia vastaan. Bayern matkustaa Manchester Cityn vieraaksi ja on mielenkiintoista nähdä, millainen on Cityn sen päivän vire, sillä se näyttää vaihtelevan. Jos Bayern pelaa parasta peliään, he voittavat, mutta tiukka peli siitä tulee.

Entä Schalke ja Dortmund?

Schalke matkustaa Baseliin vaikeaan vierasotteluun. Baselissa on itseluottamus katossa Chelsea –voiton jälkeen ja muutenkin Baselissa on hyvin vaikea voittaa. Hyvin ympäripyöreä ottelu, luulisin. Dortmund hoitaa Marseillen kotonaan, vaikka Marseille on selvästi parempi joukkue, kuin yleisesti arvioidaan. Dortmund on silti liian vahva.

Kim Sanden