Zlatan Ibrahimovic oli lähellä siirtyä Valioliigaan ja Arsenaliin, kun ruotsalaisnuorukainen pelasi vielä Malmön riveissä. Siirtoa ei kuitenkaan koskaan tapahtunut.

Zlatan kertoi BBC Sportin pitkässä haastattelussa monista pitkän uransa kokemuksistaan. Yksi niistä oli kärkimiehen kytkös Arsenaliin, kun mies oli vielä poikanen.

– Kun ensimmäisen kerran tapasin Arsene Wengerin, olin vielä Malmön pelaaja. Paikallisen seurajohtajan mukaan moni seura oli perässäni. Ja yksi päivä hän sanoi minulle: ”Aiomme mennä Arsenalin vieraaksi tapaamaan Wengeriä”, Zlatan muisteli.

Ibrahimovicin mukaan hän vakuuttui heti nähdessään Arsenalin tilat ja treenikeskuksen. Olosuhteet olivat toista kuin Malmössä. Ibrahimovic pääsi myös juttelemaan itse Wengerin kanssa ja seurasi katseellaan, kun silloiset tähdet – Bergkamp, Henry, Wiltord – vilahtivat ikkunasta.

– Ja me juttelimme, ja Wengerillä oli Arsenal-paita numero ysillä ja minun nimelläni varustettuna. Se oli kuin ”wow”. Kun näkee sellaista, sitä ei välitä mistään muusta. Mielessäni se paita ja siinä pelaaminen teki minut iloiseksi, Ibrahimovic muistelee.

Kaatuiko siirto väärinymmärrykseen?

Wenger kertoi Ibrahimovicin mukaan, että haluaisi hänen treenaavan nähdäkseen, kuinka hyvä tämä on. Kaksikko taisi mahdollisesti tässä kohtaa nähdä tilanteen hiukan eri tavalla.

– Minun egoni tuli väliin. Ajattelin: ”Minulla on tapaaminen hänen kanssaan, eikä hän tiedä, kuinka hyvä olen. Mitä teen täällä?” Siitä tuli täysin erilainen tilanne. Jos joku haluaa sinut, sitten he tietävät, kuinka hyvä olet. Mutta mennä sinne ja olla kahden viikon testissä, se on täysin eri asia, Ibrahimovic selventää tilanteen muuttumista.

Keskustelu jatkui, ja Zlatan jopa tarjoutui samantien menemään kehiin. Malmön seurajohtaja kuitenkin toppuutteli miestä, ja kaksikko palasi Ruotsiin. Lopulta väliin tuli Ajax, joka osoitti todella haluavansa Ibrahimovicin.

– Se tuntui enemmän siltä kuin olisin arvostettu. He todella halusivat minut.

Toisaalta Ibrahimovicille olisi saattanut olla todellista kysyntää myös Arsenalin suunnalta. Ehkäpä ruotsalainen vain ymmärsi väärin Wengerin sanat.

– Luin pari vuotta myöhemmin, että Wenger sanoi sen olleen väärinkäsitys. Hän sanoi, että hän yritti kertoa ”tule ja katsotaan, miltä meno maistuu”. Se voi olla näin, en tiedä. Olin nuori ja englanninkieleni ei ollut laadukasta. Se olisi ollut täysin erilainen tarina, Zlatan pohti ja myönsi, että hänen uransa olisi voinut kääntyä aivan toisenlaiseksi.