Suomi ja Espanja iskevät yhteen MM-karsintaottelussa perjantaina Olympiastadionilla. Huuhkajien entinen kulttihyökkääjä Shefki Kuqi tietää, että maaliskuun Gijónin ihmeen – 1-1-vierastasapeli – uusiminen vaatii täydellistä suorittamista.

– Vaikea matsi tulossa. Kyseessä on maailman kovin maajoukkue, eikä Vicente del Bosquen miehistö tule enää aliarvioimaan Suomea, Kuqi kertaa Unibetin tiedotteessa.

Espanjalla on jonkun verran loukkaantumisia, varsinkin keskikentällä. Kuqi ei anna tälle painoa laisinkaan.

– Täytyy muistaa, että Espanjalla on niin paljon huippupelaajia, että kun yksi tai kaksi on poissa, niin siellä on viisi kovaa jätkää jonossa. Sieltä voi hypätä kehiin esimerkiksi Real Madridin huipputaitava Isco.

Brittikenttien mörssäri tietää, että Suomen mahdollisuudet ovat ennen kaikkea erikoistilanteissa. Suomi on reilusti pidempi joukkue kuin Espanja. Toki omaa peliä pitäisi pystyä muutenkin vähän saamaan aikaan.

– Erikoistilanteet ovat tärkeässä asemassa, mutta pitää Suomen pystyä myös pelaamaan. Espanja näki Gijonissa, että Suomi pystyy myös vastaiskuihin ja hyödyntämään ne harvat paikat. Tietysti toivon myös, että del Bosque valitsi maalille Victor Valdesin, joka ei ole Iker Casillasin tasoinen huippumaalivahti.

Kotiedullakin on miehen mukaan merkitystä. Huuhkajat pääsee juoksemaan kentälle täyden kotikatsomon edessä.

– Etenkin mun viimeisinä vuosina, kun stadikka oli aina täynnä, oli mahtava fiilis pelata omien edessä. Kyllä suomalaiset osaa kannustaa, vaikka oltaisiinkin heikoilla.

– Selkä seinää vasten tarvitaan kuitenkin sitä omien huutoa ja kannustusta. Se auttaa pelaajia kentällä ja tuo sen lisäpotkun peliin.

Perjantaina klo 21.30 alkava ottelu on loppuunmyyty, mutta se on myös katsottavissa YLE:n kanavilla.