Perjantaina, Suomen Cupin finaalin aattona, 33 vuotta täyttänyt Ilja Venäläinen ei halua hävitä kolmatta peräkkäistä cup-finaalia. 12 Veikkausliiga-maalia iskenyt hyökkääjä on tällä kaudellakin nähty myös topparina mutta lauantain finaalissa hän pelannee kärjessä. SuomiFutis-sivusto kysyi Venäläiseltä olisiko cupin voitto sellainen virstanpylväs, jonka jälkeen voisi vetäytyä pelikentiltä.

Taistelet Veikkausliigan maalikuninkuudesta vaikka olet pelannut osan kaudesta, n. 10 ottelua, topparina. Miten tällaiseen kierrätykseen on päädytty?

Viime syksynä pelasin jo jonkin verran topparina olosuhteiden pakosta. Se meni hyvin ja pelasin topparina loppukauden. Oli jo kauden alussa tiedossa, että osa peleistä mene puolustuksessa ja osa hyökkäyksessä. Pelaan siellä missä valmentaja päättää. Nyt on päässyt pelaamaan hyökkäyspäässä viime pelit ja se tuntuu itselle kivalta ja luontaiselta.

Eli tarkoittaako se sitä, että pelaat RoPSia vastaan kärjessä?

Sitä ei nyt tiedä ketä siellä pelaa. Joukkuetta ei ole sanottu. Meillä on hyvä rinki ja paljon pelaajia. Varmasti (valmentaja Esa) Pekosella on paljon pelaajia, jotka haluaisivat lauantain pelissä pelata.

Matkustatte Helsinkiin jo perjantaina. Miksi?

Täältä on sen verran pitkä matka ajaa samana päivänä, joten on parempi olla Helsingissä aikaisemmin. En edes tiedä missä ollaan. Jossain missä saadaan nukuttua ja syötyä.

Olet ollut mukana nyt kahdessa peräkkäisessä finaalissa jossa KuPS on poistunut kentältä häviäjänä. Kuinka tuo putki katkeaa RoPSia vastaan?

Tiedämme RoPSin pelaamisesta paljon koska olemme kohdanneet tällä kaudella jo liigassa kolmesti ja Liigacupissa kahdesti. Meidän pitää tehdä mahdollisimman vähän virheitä ja hyökätä rohkeasti. Ei kukaan halua poistua cupin finaalista häviäjänä. Oli siellä ollut kerran tai kaksikymmentä kertaa. Toki kun on kaksi kertaa hävinnyt, niin mielellään nyt voittaisi. Olisi voittaminen huikea juttu, ei siitä mihinkään pääse.

Sopimuksesi päättyy tähän kauteen. Sanoit vuosi sitten, ettei hävityn cup-finaalin jälkeen voi päättää uraansa. Olisiko voitto sellainen kruunu uralle, jonka jälkeen voisi hyvillä mielin lopettaa?

Hävittiin se finaali ja tuli olo, ettei siihen voi lopettaa. Loppuuko se nyt tämän vuoden jälkeen, siihen on vielä aikaista vastata.

Kim Sanden