Huuhkajamaalivahti Lukas Hradecky siirtyi kesällä Esbjergista Bröndbyn riveihin. Takavuosien Tanskan suurseura majailee kuitenkin nyt sarjataulukon hännillä kerättyään seitsemästä ottelusta vain kolme tasapelipistettä. Hradecky myöntää SuomiFutis-sivuston haastattelussa, että voitottomuus alkaa jo näkyä.

Lukas Hradecky, sarjatilanne näyttää aika huonolta, missä vika?

Pelit alkavat kentällä sujua paremmin, mutta psykologinen ongelma yläkerrassa alkaa näkyä liikaa. Vaikeaa on, mutta onneksi tällaisessa tilanteessa olen ollut ennenkin.

Miten tuo psykologinen ongelma näkyy?

Edellisessä pelissä menimme esimerkiksi 73. minuutilla johtoon, mutta sitten sulimme. Aloimme vetäytyä liikaa ja pelkäämään, että emmehän me voitakaan tätä peliä, emmekä voittaneetkaan. Päästimme kaksi maalia viiteen minuuttiin ja meille tuli entistä enemmän löylyä.

Edellinen seurasi Esbjerg oli vähän samanlaisessa tilanteessa toissa kaudella…

Totta, tämä on aikaisemmin käännetty ja tullaan myös nyt kääntämään. Eri asia on, mitkä ovat Bröndbyn ja Esbjergin erot. Bröndbyssä odotukset ovat paljon kovemmat. Sen takia polttaa perse hieman enemmän.

Miten arvioisit omia pelejäsi tähän saakka?

Paranemaan päin, koska minulla oli hermostunut alkukausi. Uusi seura ja uudet kujeet ja isommat paineet. Nyt alkaa löytyä se sama rauhallisuus taas ja sain pari peliä sitten ensimmäisen nollapelin, joka oli henkisesti tärkeä.

Mitä mietit, kun Esbjerg meni Eurooppa-liigaan?

Kyllä se on lyhyellä tähtäimellä pakko sanoa, että hieman ketutti. En sitä halua miettiä ja toivon Esbjergille pelkästään parasta niiden kaikkien vaikeuksien jälkeen. Pitkällä tähtäimellä saan varmasti itsekin niitä pelejä pelata. Se on ehdottomasti tähtäimenä.

Kaduttaako seurasiirto?

Ei kaduta. Koska nyt meillä on paljon paineita, niin en vain voi asiasta olla innoissani. Ei tässä voi seuraakaan vaihtaa, joten ei voi myöskään katua.

Bröndby kohtaa sunnuntai-iltana kotonaan OB Odensen.

Kim Sanden