Saksan maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw ei voinut uskoa korviaan, kun miehen suojatti Mesut Özil, 24, siirtyi Real Madridista Arsenaliin.

Özilin siirto vahvistui siirtoikkunan päätöspäivänä maanantaina ja Arsenal maksoi miehestä seuran ennätyssumman eli noin 50 miljoonaa euroa.

– Minulle on käsittämätöntä, että Real myi yhden heidän ykkösmaalintekijöistä. Monet seuran pelaajat kuten Sami Khedira (myös Saksan maajoukkuepelaaja) sekä Cristiano Ronaldo ovat surullisia sen vuoksi, BBC Sport siteerasi Löwiä.

Özil koki, että ei saanut haluamaansa täyttä luottoa enää Espanjassa, mutta Arsenal-luotsi Arsene Wenger oli puolestaan vakuuttanut pelaajan. Löw näkee tämän juuri syynä seuranvaihtohaluihin ja uskoo miehen sopeutuvan Lontooseen.

– Mesut on herkkä pelaaja ja hän tarvitsee seuran sekä valmentajan uskoa. Sitä ei näyttänyt tulevan enää 100-prosenttisesti Realissa, mutta Wenger puolestaan raivasi kaikki esteet tieltään hänen saamiseksi.

– Wenger on huippuluokan valmentaja ja Arsenalissa Mesutilla on kaksi saksalaista kollegaa – Per Mertsacker ja Lukas Podolski. Arsenal on vahva joukkue, jokaa pelaa teknistä jalkapalloa.

47-maaottelua pelannut Özil lienee Saksan avauksessa, kun Saksa kohtaa Itävallan perjantaian MM-karsintapelissä. Tiistaina joukkue pelaa vieraissa Färsaaria vastaan.