Arsenaliin siirtoikkunan viime hetkillä Real Madridista 50 miljoonalla eurolla (n. 42,5 miljoonaa puntaa) siirtynyt Mesut Özil uskoo seuran pystyvän voittamaan Valioliigan mestaruuden tällä kaudella.

– Totta kai uskon mestaruuteen. Tiedän joukkueen, tiedän lahjakkuuden, mikä täällä on ja uskon, että jokainen pelaaja tavoittelee menestystä. Voittaminen on toki hankalaa, koska tämä on vahvin sarja maailmassa, Özil kertoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan.

Özil tehnee debyyttinsä lauantaina Arsenalin kohdatessa Sunderlandin. Liiga on suhteellisen tuttu miehelle.

– Olen katsonut paljon valioliigapelejä. Sarja on erittäin fyysinen, mutta ole iloinen, että pääsen maailman parhaaseen sarjaan.

– Haluan todistaa tasoni Englannissa ja odotan todella paljon kentälle pääsyä. Tiedän onnistuvani täällä.

Pelitapa istuu kuin nenä päähän

Özilin ajatukset istuvat yhteen Arsenalin ideologian kanssa. Yhdeksi suuri syy seuraan liittymiseen oli Arsenal-manageri Arsene Wenger, joka henkilökohtaisesti vakuutti saksalaisen tulosta Englantiin.

– Haluamme pelata hyökkääjää ja hyvää jalkapalloa. Pitää maalimme puhtaana ja pelata kauniisti. En voi luvata pokaaleja, mutta lupaan joukkueena tekevämme kaikkemme niiden eteen.

Arsenalin kurssi suuntaa vahvasti yläviistoon. Valioliigan avauskierroksella tuli shokkitappio Aston Villalle, mutta sittemmin joukkue kaatoi turkkilaisen Fenerbachen ylivoimaisesti Mestarien liigan karsinnassa.

Valioliigassa joukkue voitti Fulhamin ja juuri maajoukkuetauon alla paikallisvihulaisen Tottenhamin.