Veikkausliigan entinen maalitykki Mika Kottila uskoo HJK:n Mikael Forssellin olevan kovaa valuuttaa tämän kauden maalintekijätilastoissa.

Forssell on tällä hetkellä iskenyt kymmenen osumaa, eli siis yhden vähemmän kuin kärkisijaa jakavat Rafael ja Ilja Venäläinen. Forssellin ruuti on kuitenkin ollut erityisen kuivaa viime aikoina, ja mies saattaa nousta vielä listan kärkeen.

– HJK:n hyökkäyspää on elänyt paljon kauden aikana. Viimeisin siirto oli Joel Pohjanpalon lähtö ja Eero Markkasen saapuminen Jyväskylästä. Sixten Boström heitti vielä ennen maaottelutaukoa Forssellin penkille ja Savagen kärkeen, mutta tuo näyttää jääneen hetkittäiseksi strategiaksi, Kottila pohtii Betssonin tiedotteessa.

Kottilan mukaan Forssell on tällä hetkellä isossa roolissa helsinkiläisryhmässä.

– Forssell on tällä hetkellä HJK:n ykköskärki ja muuttunut pelaaminen tuo lisää palloja ja paikkoja ”Miklulle”.

– Hän nappaa uransa ensimmäisen maalikuninkuuden.

Kottila tietää kertoa, että Forssellin maalivireen taustalla on joukkueen suoraviivaisempi hyökkäystapa.

– Aiemmin Klubi ei ottanut pelaamisessaan mitään riskejä. Ellei maalille pystytty syöttämään tyhjiin, HJK lähti takaisinpäin kierrättämään uudestaan. Tällä hetkellä joukkue päättää enemmän hyökkäyksiä suuremmalla riskillä.

– Ja kylmää faktaa on, että kun päättää enemmän hyökkäyksiä, tulee enemmän maaleja. Forssell pääsee palloon käsiksi huomattavasti useammin kuin alkukaudella, Kottila vetää yhteen.