Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen vakuuttaa olevansa tyytyväinen Teemu Pukin siirryttyä Skotlannin Valioliigaan Celticin riveihin.

Pukille on suurella todennäköisyydellä tiedossa enemmän peliaikaa Glasgow´sssa. Schalkea edustaessa suomalainen joutui nimittäin kuluttamaan tuskastuttavan paljon penkkiä.

– Mielestäni se oli tosi hyvä siirto. Uskon, että peliaikaa tulee nyt ihan eri tavalla kuin Schalkessa, Paatelainen sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Paatelaisen mukaan peliaika on erittäin tärkeätä.

– Peliaika on Teemulle tärkein asia juuri nyt. Teemu on lahjakas pelaaja, mutta jokainen pelaaja tarvitsee vastuuta ja peliaikaa kehittyäkseen. Peliaikaa on mielestäni ilman muuta nyt luvassa.

Paatelainen tuntee Skotlannin Valioliigan hyvin sekä pelaaja- että valmentajauraltaan viimeisen parin vuosikymmenen ajalta.

– Skotlannin liiga on hyvä sarja. Se ei ole Euroopan huippusarja, mutta hyvä sarja kuitenkin. Celtic sen sijaan kuuluu Euroopan huippuseuroihin. Se on loistava, iso seura, joka pitää hyvää huolta pelaajistaan ja joukkueen fanit ovat loistavat, Paatelainen valottaa.

Paatelainen povaa Pukin seurajoukkueelle menestystä ja Pukille suurempaa roolia kuin Gelsenkirchenissä.

– Tämän siirron kautta Teemu Pukki pelaa mestaruuksista ja muista pokaaleista. Lisäksi Celtic on jälleen mukana Mestarien liigassa. Toki Schalkekin olisi ollut, mutta nyt on todennäköisempää, että Teemu Pukki nähdään näissä loistopeleissä myös kentällä, Paatelainen päättää.