Manchester United on selkeähkö suosikki tiistaina Mestarien liiganlohkovaiheen avausottelussa Leverkusenia vastaan. Kokemusta ManU:lla on lyödä tiskiin vaikka millä mitoin, mutta Leverkusenin penkin päässä toisaalta seisoo mies, jolla on pitkä kokemus paitsi Mestarien liigasta myös ManU:sta.

Leverkusenin päävalmentaja Sami Hyypiä kertoi SuomiFutis-sivustolle odottavansa tiistai-illan ottelua positiivisin mielin. Old Traffordin yleisön edessä hän on ollut lukuisia kertoja pelaajana.

– Old Traffordilta minulla on monenlaisia muistoja. Sieltä on tullut hienoja voittoja, mutta myös katkeria tappiota. Sain mm. Liverpool–ajan ainoan punaisen kortin siellä, mutta pelasin myös viimeisen täyden otteluni Old Traffordilla, kun voitimme siellä 4-1, Hyypiä muistelee.

– Menen sinne todella positiivisella mielellä. Saa nähdä, millaisen vastaanoton entinen Liverpoolin pelaaja sitten saa.

Ottelu on ensimmäinen Hyypiälle päävalmentajana Mestarien liigassa ja usealla Leverkusenin pelaajalle paitsi ensimmäinen Mestarien liiga -ottelu myös ensimmäinen kerta Manchester Unitedia vastaan. Hyypiä uskoo omalta kohdaltaan kuitenkin kokemuksen helpottavan.

– Itse en ota paineita ensimmäisestä Mestarien liigan ottelusta enkä siitä, että se on Old Traffordilla. Olen kuitenkin pelaajana ollut Mestarien liigassa aika monena vuonna mukana, joten ei se aiheuta mitään ylimääräistä hermostuneisuutta.

Kim Sanden