Suomen naisten A-maajoukkue jatkoi voittokulkuaan MM-karsinnoissa kaadettuaan keskiviikkona Turussa itävallan tiukkojen vaiheiden jälkeen maalein 2-1 (1-0). Ottelutapahtumiin nähden Suomi voi olla erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

Itävalta avasi ottelun terävämmin ja Tinja-Riikka Korpela Suomen maalilla sai venyä parhaimpaansa heti avausminuutilla Laura Feiersingerin kovan laukauksen edessä, mutta torjui hyvin. Itävallan alkurynnistyksen jälkeen Suomi alkoi saada peliä haltuunsa, mutta harhasyötöt etenkin pahoissa paikoissa keskialueella avasivat Itävallalle paikkoja vastaiskuihin, jotka olivat monesti myös vaarallisia.

Suomikin pystyi luomaan muutaman puolittaisen paikan, mutta vasta 25. minuutilla maali oli lähellä, kun Emmi Alanen pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Itävallan puolustus ehti väliin viime hetkillä.

Suomi tuli ajoittain vahvasti etenkin oikealta laidalta, mutta Itävallan keskuspuolustus pysyi tiiviinä, eikä ihan tuhannen taalan paikkoja Anna Carina Kristlerin maalilla nähty. Puoliajan loppua kohden Suomi alkoi saada lisää painetta ja Annika Kukkosen oikealta antamat kulmapotkut alkoivat olla vaarallisia. Kukkosen kulmasta syntyi myös avausmaali 41. minuutilla. Kulma kiersi vaarallisesti maalille ja pomppi Kristlerin käsien ja yläriman kautta Anna Westerlundille, joka puski voimalla poikkipuun kautta pallon maaliviivalle ja Adelina Engman vielä varmisti pallon maaliin menon.

Toiselle puoliajalle Itävalta tuli vauhdilla ja Suomi joutui kovaan paineeseen. 52. minuutilla Korpela pelasti maaliviivalta Carina Weiningerin puskun ja Itävalta vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti, mutta tuloksetta.

65. minuutin jälkeen Suomi pääsi hetkeksi peliin taas paremmin mukaan, mutta 79. minuutilla iski Itävalta. Viktoria Schnaderbeck keskitti oikealta ja Nina Burger pääsi täysin vapaasti puskemaan keskeltä ohi mainion ottelun pelanneen Korpelan.

Tasoitus ei riittänyt Itävallalle, joka haki vielä voittomaalia, mutta viimeinen sana oli kuitenkin Suomen. Jaana Lyytikäinen pelasi vasemmalla Katri Nokso-Koiviston päätyyn ja tämä keskitti etutolpalle. Linda Sällström ohjasi, mutta Kristler torjui kuten Sanna Talosen jatkolaukauksenkin, mutta ei ehtinyt enää Emmi Alasen yrityksen eteen, vaan Alanen pamautti voimalla pallon keskelle maalia.

Enää Itävalta ei ehtinyt nousta ja reilu 1400 katsojaa pääsi nauttimaan kotivoitosta kovan taistelun jälkeen.