FC Lahti otti tärkeän voiton MYPAsta sunnuntain Veikkausliigakierroksella. Kolmen pisteen avulla lahtelaiset pysyivät mukana taistelussa kolmannesta sijasta.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe teki ottelun ainoan maalin ottelun toisella jaksolla. FC Lahti on nyt seitsemän pisteen päässä Vaasan Palloseurasta kun neljä kierrosta on liigaa pelaamatta.

YLEn haastattelussa FC Lahden päävalmentajalta Juha Maliselta kysyttiin välkkyykö pronssi lahtelaisluotsin silmissä.

– No välkkyy. On se välkkynyt jo pari kierrosta silmissä. Valitettavaa, että joudutaan maaottelutauko pitämään välissä, Malinen kommentoi YLE Puheen lähetyksessä.

Jos Lahti olisi hävinnyt, ero VPS:ään olisi ollut kymmenen pistettä. IFK Mariehamn on neljäntenä ja MYPA viidentenä.

– Emme ajatelleet tätä pakkovoittona vaan hienona mahdollisuutena. Toki kolme pistettä auttaa sarjatilanteeseen huomattavasti.

– Oltiin parempia. Puolustuspeli oli tiivistä koko ajan ja pakotimme MYPAn pelaamaan pitkiä palloja koko ajan, tyytyväinen Malinen kommentoi.

MYPA-luotsi Toni Korkeakunnas harmitteli toista peräkkäistä tappiota. Ne ovat pudottaneet MYPAn kuuden pisteen päähän vaasalaisista.

– Eiköhän me lopeteta puhuminen ja mennään peli kerrallaan. Alla on kaksi turhauttavaa tappiota. Olemme vielä mukana. Juuri nyt on raskas tunnelma, Korkeakunnas totesi YLElle.