VPS tarrasi yhä vahvemmin Veikkausliigan pronssimitaleihin kiinni kaatamalla perjantai-illan ainoassa pelissä FC Interin Turussa 2-1-lukemin.

Ottelussa nähtiin molemmilta joukkueilta rankkarimaali. Avausjaksolla Tony Björk vei vieraat johtoon 24. minuutilla ja heti toisen puoliajan alussa Interiltä puolestaan Tamas Gruborovics ampui pilkun sisään.

VPS ratkaisi ottelun viime minuuteilla, kuten viime viikkoina joukkueella on ollut tapana. 84. minuutilla vaasalaisten puolustava keskikenttämies Anthony Dafaa laukoi rangaistusalueen rajalta vieraat voittoon.

– Tuntuu mahtavalta, sillä Inter on ollut meille todella vaikea vastustaja viime vuosina. Pelaajiemme halu ja tahtotaso oli tänään hyvää luokkaa. Olemme viime peleissä osoittaneet kykenevämme nousta tällaisissa vaikeissa peleissä voittoon. Tänäänkin selkäranka olisi voinut hyvin niksahtaa Interin tasoitettua, mutta sitä ei tapahtunut itseluottamuksen ollessa kohdallaan, VPS-luotsi Olli Huttunen iloitsi Vepsun otteluraportissa.

Ratkaiseva suorittaja löytyi myös kentän toisesta päästä. A-maajoukkuevahti Henri Sillanpää otti tarvittavat torjunnat.

– Hyvällä joukkueella täytyy olla myös hyvä maalivahti. ”Henkka” otti tänään taas muutaman ”gamesaverin”, jonka vuoksi hänet tänne on hankittu. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämän iltainen tulos oli myös koko joukkueen voitto lähdettyämme peliin vaikeassa pelaajatilanteessa,

VPS nousi liigassa nyt 46 pisteeseen ja on jo kuuden pisteen karussa seuraavaa eli MYPA:a, joka on toki pelannut ottelun vähemmän. IFK Mariehamn on puolestaan vain pisteen MYPA:n perässä. VPS:lla on enää neljä ottelua jäljellä.