Veikkausliigassa mitaleista vahvasti taisteleva Vaasan Palloseura saa taistella myös kokoonpanonsa kanssa, kun joukkue isännöi RoPS:ia sunnuntaina. Joukkueella on useita pitkäaikaispotilaita ja muutama, joiden peluutuksesta päätetään vasta juuri ottelun alla.

– Pitkäaikaispotilaat Jarno Parikka ja Karsten Smith ovat poissa. Heidän lisäkseen puolustajistamme Antti Uimaniemi ja Atte Hoivala ovat isoja kysymysmerkkejä. Kummaltakaan ei ole löytynyt vakavampaa vammaa, mutta kysymyksessä on enemmän kramppi-tyyppinen ongelma, VPS-luotsi Olli Huttunen valottaa.

– Meidän on mietittävä kahta asiaa sunnuntaita varten. Ensiksi täytyy pohtia loukkaantumistilannetta ja ketkä voivat pelata täydet 90 minuuttia. Olemme viidessä viime ottelussa joutuneet vaihtamaan puolustajan, mikä tarkoittaa yhtä vaihtoa vähemmän käytettäväksi hyökkäyspäähän.

Veikkausliigan mestaruustaistossakin on panoksia, kun sekä Honka että HJK pelaavat sunnuntaina vierasottelun. Kärkikaksikko on muilta karussa, mutta pronssista taistelee jopa yhdeksän seuraa.

Veikkausliiga sunnuntaina:

VPS-RoPS

MYPA-FC Honka

IFK Mariehamn-FC Inter

FF Jaro-HJK