Arsenalin manageri Arsene Wenger arvosteli viikonlopun Crystal Palace -vierasvoiton jälkeen isäntäjoukkueen kotikentän nurmea, joka oli miehen mukaan tarkoituksella jätetty liian pitkäksi hidastamaan pohjoislontoolaisten pallonsiirtelyä.

Arsenalin kotikenttä Emirates Stadium on puolestaan tunnettu erinomaisesta kunnostaan ja stadionin kentänhoitajat ovat saaneet palkintojakin loistavasta työstään.

Kenttien hoitamatta jättäminen ei ole ainutkertaista vaan monesti taktiikkaa jopa suurempien seurojen toimesta. Muutama vuosi takaperin mm. Barcelonan edustajat väittivät Chelsean tietoisesti huonontaneet kotialustaansa ennen keskinäistä ottelua Mestarien liigassa.

Arsenalin konkariluotsi on pohtinut jo ratkaisun, miten tällaisiin tilanteisiin saadaan valmistauduttua paremmin.

– En ollut yllättänyt pitkästä ruohosta. Odotamme sitä minne vain menemme. Aiomme harjoituskeskuksessamme pitää yhden kentän nurmen pidempänä ja harjoitella siinä ennen vieraspelejämme, Wenger kertoi seuran kotisivuilla.

Arsenalin harjoituskeskuksessa Lontoon pohjoispuolella on kymmenisen kenttää. Myös Englannin maajoukkue käyttää keskusta kokoontumisiensa yhteydessä.