Espanjalaismedia uutisoi maanantaina laajasti Barcelonan havittelevan ensi kauden maalivahdikseen Borussia Mönchengladbachin Marc-André ter Stegeniä. Barcelonan kykyjenetsintäosaston johtaja Albert Valentin kävi seuraamassa sunnuntaina 21-vuotiaan Saksan maajoukkuemaalivahdin otteita pelissä Eintracht Frankfurtia vastaan. Katalonialaisten urheilutoimenjohtaja Andoni Zubizarreta puolestaan lensi maanantaina neuvottelemaan siirrosta Mönchengladbachin seurajohdon ja ter Stegenin agentin kanssa.

Ter Stegen on Mönchengladbachin oma kasvatti, joka on kantanut seuran värejä yhtäjaksoisesti jo nelivuotiaasta asti. Nyt ensimmäinen seurasiirto on lähellä, sillä Barcelona on tekemässä Mönchengladbachille 10 miljoonan euron tarjousta ter Stegenistä ja suunnittelee tästä maisemaa vaihtavan Victor Valdésin korvaajaa. Sport.es-sivusto haastatteli maalivahtia Mönchengladbachissa. Ter Stegen myöntää olevansa otettu jättiläisseuran kiinnostuksesta, mutta ei vahvista siirtoa Barcelonaan.

– On imartelevaa kuulla Barcelonan kiinnostuksesta minua kohtaan. Tällä hetkellä keskityn kuitenkin täysillä Mönchengladbachiin. Se on nyt tärkeintä. Agenttini hoitaa sitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, ja keskustelee seuran kanssa siitä. Minä haluan vain kehittyä joka päivä paremmaksi maalivahdiksi, ter Stegen kommentoi.

Barcelonassa ter Stegen ei ole vielä koskaan käynyt, mutta sport.es-sivuston mukaan hän on jo aloittanut espanjan opintonsa. Kielitaitoaan hän harjoittaa Mönchengladbachissa venezuelalaisen Juan Arangon ja ex-Atlético Madrid-pelaajan Alváro Domínguezin kanssa.