David Beckhamista tulossa seurapomo Pohjois-Amerikkaan

© Kuva: Getty Images

Viime kauteen pelaajauransa päättänyt futisikoni David Beckham on tekemässä uuden aluevaltauksen. Mies on perustamassa Miamiin uuden MLS-joukkueen, kertoi pelaajaa oleva lähde uutistoimisto AP:lle Foxsportsin mukaan.

Beckham tulee maksamaan uuden seuran perustamisesta lisenssimaksuna 25 miljoonaa dollaria. Asia ei ole vielä julkinen, joten virallista ilmoitusta saadaan odottaa vasta myöhemmin.

Aiemmin MLS:n varapresidentti Dan Courtemanche oli vahvistanut, että Beckhamin kanssa on käyty neuvotteluja Miamin joukkueen perustamisesta.

Beckham itse edusti sarjassa pelaavaa Los Angeles Galaxyä kuusi vuotta aina vuoden 2012 loppuun saakka.

MLS-sarjassa pelaa tällä hetkellä 19 joukkuetta kahdessa eri konferenssissa. Pohjoisamerikkalaiseen tapaan sarja on suljettu eli siellä pelaavat joukkueet on valittu mukaan eikä sieltä voi pudota tai sinne nousta mistään alemmista sarjoista.

MLS:n tavoite on laajeta 24 joukkueen kokoon vuoteen 2020 mennessä. 20 joukkue on jo tiedossa, kun Manchester Cityn ja baseball-seura New York Yankeesin yhdessä perustama New York City FC aloittaa sarjassa vuonna 2015.