Sami Hyypiän luotsaama Leverkusen otti avausvoittonsa Mestarien liigassa suomalaisen alaisuudessa kaatamalla espanjalaisen Real Sociedadin keskiviikkona 2-1-lukemin.

Leverkusenin kippari Simon Rolfes tuikkasi joukkueensa johtoon juuri ennen taukoa vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta Carlos Vela tasasi lukemat 51. minuutilla. Meksikolainen ampui oman epäonnistuneen rankkarin jatkopallon sisään.

Ratkaisu venyi toisen puoliajan lisäajalle, jolloin Jens Hegeler täräytti upean ratkaisun vapaapotkusta 92. minuutilla kierteisellä vedolla takaylänurkkaan.

– Pelasimme hyvin ottelun alun. Loimme aukkoja vastustajien kenttäpuolelle ja saimme muutamaa paikkoja, mistä olisimme voineet tehdä maaleja. Tiesimme Realin olevan vastahyökkäysjoukkue, mutta pidimme hyvin balanssimme avausjaksolla. Ensimmäisen maalin ajoitus oli täydellinen, Hyypiä kommentoi UEFA.com:ssa.

– Puhuimme puoliajalla asioista, joita halusin meidän parantavan. Sociedad tuli kentälle hieman aggressiivisemmin ja oma tasomme putosi. Mielestäni olimme koko jakson myös hieman väsyneitä. Jouduimme liikaa puolustuskannalle ja balanssi katosi. Heillä oli runsaasti vastaiskupaikkoja ja paikkoja toiseen maaliin.

Hyypiä oli erittäin tyytyväinen ratkaisuun.

– Saimme lopussa vapaapotkun ja siitä voittomaalin. Laukaus oli fantastinen ja olen iloinen, että pystyimme ottamaan kolme pistettä. Näytimme todellista luonnetta ottelun lopussa.

Lohkon toissa ottelussa Shakhtar Donetsk ja ManU tasasivat pisteet 1-1-lukemin Ukrainassa ja nämä ovat keränneet nyt neljä pistettä kahdesta ottelusta. Leverkusen on kolmessa pisteessä ja Sociedad nollassa.