Häckenin riveissä allsvenskanissa pelaava Kari Arkivuo haluaisi kauden jälkeen vielä yhden uuden haasteen. Maajoukkueen laitapuolustaja sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa, että tämän kauden jälkeen hänellä on viimeinen tilaisuus kokeilla siipien kantavuutta vielä Ruotsin pääsarjaa kovemmissa ympyröissä.

Millainen Häckenin kausi allsvenskanissa on ollut?

Pettymyshän se on ollut. Joukkueella kevät oli vähän vaisu ja kesällä tuli europelien aikana pitempi tappioputki jonka aikana kärki karkasi. Syksyllä on mennyt hyvin ja nyt taitaa olla 8-9 pelistä yksi tappio. Itselläni oli alkukaudella takareiden kanssa ongelmia mutta nyt syksyllä omakin pelini on parantunut.

Mikä kesällä meni pieleen?

Monessakin jutussa oli ongelmia. Emme saaneet tasaisia pelejä käännettyä. Joskus ei tehty maaleja ja joskus päästettiin helppoja maaleja. Pelit olivat tiukkoja mutta ei sillä kertaa onnistunut.

Mikä on sopimustilanteesi tällä hetkellä ja miltä tulevaisuus näyttää sen suhteen?

Sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Tässä vaiheessa ei ole mitään kerrottavaa vielä jatkon suhteen. Pitää katsoa viimeisten pelien jälkeen mitä vaihtoehtoja.

Onko jatko Häckenissä mahdollista?

Ei olla vielä puhuttu jatkosta seuran kanssa mutta on Häcken kiinnostunut. Jatko täällä on myös mahdollinen.

Mikä itselläsi on tunne tällä hetkellä?

Haluaisin katsoa onko paremmista sarjoista tarjolla mitään. Tämä on nyt viimeinen tilaisuus kokeilla kovemmassa sarjassa. Jotain kyselyitä on tässä vaiheessa ollut mutta ei vielä mitään konkreettista.

Miltä Ruotsin pääsarja kaiken kaikkiaan on tällä kaudella näyttänyt?

Ei ole paljon yllätyksiä tullut. Toisaalta Elfsborg viime kauden mestarina on ollut aika vaisu tällä kaudella ja samoin me. Monta joukkuetta taistelee täällä aina mestaruudesta. Uskon, että Malmö vie sen tällä kaudella.

Pelaat myös Suomen A-maajoukkueessa joka sai juuri MM-karsinnat päätökseen. Miten arvioisit Suomen urakkaa?

Espanja ja Ranska olivat liian kovia. Niiden jälkeen kolmas sija oli suht hyvä saavutus. Koko joukkueen puolustuspeli on mielestäni parantunut paljon. Pelitapa on iskostunut kaikille. Liikkeet tulevat selkärangasta. Peli toimii paremmin ja paremmin.

Pystytkö nimeämään hetkeä jolloin joukkueelle tuli ”ahaa-elämys” siitä mitä Mixu Paatelainen haluaa?

En osaa sanoa yhtä hetkeä. Peli on parantunut pikkuhiljaa.

Se oli varmaan jälkeenpäin ajatellen eräänlainen pikkupojan unelman toteutuminen kun vastaan juoksi Espanja- ja Ranska-otteluissa maailman parhaita pelaajia?

Ne Espanja-pelit olivat hienoja pelejä. On upeaa kohdata maailman parhaita pelaajia, jotka pelaavat Real Madridissa ja Barcelonassa. Niitä pelejä ovat varmasti seuranneet myös monet tarkkailijat.