Veikkausliigassa pelataan viikonloppuna kaksi kolmannen sijan kannalta merkittävää ottelua. Lopputulokset vaikuttavat suuresti siihen, mikä seura nappaa paitsi Veikkausliigan pronssimitalit, myös 120 000 euron arvoisen paikan Eurooppa-liigassa.

UEFA maksaa jokaiselta kierrokselta palkkion vaikka joukkue sattuisi putoamaan heti kättelyssä. Eurooppa-liigan ensimmäiseltä kierrokselta summa on 120 000 euroa.

Tällä hetkellä vahvimmin kolmostilassa on kiinni Vaasan Palloseura. Kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä Olli Huttusen miehistö johtaa IFK Mariehamniin nähden kahdella pisteellä. VPS:n loppuohjelma on kuitenkin kenties kaikista haastavin, sillä se kohtaa kolmannen sijan tavoittelijoista sekä MYPAn, että IFK Mariehamnin vieraissa ja kotiottelukin on aina arvaamatonta paikallisvastustajaa Jaroa vastaan.

Juuri ristiinpelaamisen mahdollisuus pitää vielä FC Lahden ja MYPAn toiveita europaikasta yllä. Tuon liekin lepattaminen toki vaatii ehdottomasti voittoa tänä viikonloppuna. FC Lahti kohtaa IFK Mariehamnin lauantaina ja MYPA VPS:n sunnuntaina.

Koska kaikki joukkueet pelaavat vielä ristiin, isokin ero voi vielä kääntyä puolin ja toisin.

Joukkueiden loppuohjelmat kun kolme kierrosta on jäljellä:

VPS:
MYPA – VPS
VPS – FF Jaro
IFK Mariehamn – VPS

IFK M:
FC Lahti – IFK Mariehamn
TPS – IFK Mariehamn
IFK Mariehamn – VPS

FC Lahti:
FC Lahti – IFK Mariehamn
FC Honka – FC Lahti
FC Lahti – TPS

MYPA:
MYPA – VPS
RoPS – MYPA
MYPA – JJK

Sarjataulukko kolme kierrosta ennen loppua:

3. VPS 47
4. IFK M 45
5. FCL 42
6. MYPA 40