Manchester Unitedia 26 vuoden ajan valmentanut Sir Alex Ferguson haukkui juuri julkaistussa omaelämäkerrassaan pystyyn monta joukkuetta ja monta pelaajaa. Yksi merkittävimmistä ottavista osapuolista oli FC Liverpool, jonka olisi Fergusonin mukaan hankittava kahdeksan uutta pelaajaa mestaruuden voittaakseen. Liverpoolin valmentaja Brendan Rodgers ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi kritiikin edessä.

– Jos Liverpool tarvitsee Fergusonin mukaan mestaruuteen kahdeksan uutta pelaajaa, on se kaksi vähemmän, kuin mitä ManU tarvitsee, Rodgers tylyttää goal.comissa.

Rodgersin sanoilla voi löytää pientä painoa Valioliigan tämänhetkisestä sarjataulukosta, jossa Liverpool on paraikaa kolmantena ja ManU vasta sijalla kahdeksan, kuusi pistettä vähemmän keränneenä.

Samassa yhteydessä Rodgers ryntäsi puolustamaan 23-vuotiasta Jordan Hendersonia, jonka ryhdin ja juoksutyylin Ferguson kirjassaan rajuin sanankääntein lyttäsi.

– Yllätyin siitä, että joku, jolla on tuollainen asema jalkapallobisneksessä, latelee tuollaisia kommentteja. Nuorelle pelaajalle sellaiset voivat olla hyvin vahingollisia. Jokainen pelaaja on erilainen, vahvuuksineen ja heikkouksineen. Jordania koskevat kommentit olivat asiattomia, Rodgers luonnehtii.

Rodgersin mukaan Fergusonin kannanotot ja muistelmat ovat pitkälti pelkkiä mainoskikkoja eikä hänen olisi tarvinnut moiseen alentua maineensa takia.

– Sir Alex on saavuttanut aseman, jossa hän voi sanoa, mitä tahtoo. Ei hänen kanssaan silti ole pakko olla samaa mieltä. Jalkapalloa seuraavat ihmiset olisivat voineet vain nauttia hänen saavutuksistaan ja perinnöstään, mutta nyt kaikki vain puhuvat hänen kirjastaan, Rodgers kuvailee.

Liverpool-valmentajan joululahjalistalle Fergusonin julkaisu ei tunnu kuuluvan, sillä hänestä Fergusonin aiemmat saavutukset jalkapallomaailmalle painavat enemmän.

– En halua antaa kirjalle enää enempää julkisuutta. Se on saanut jo riittämiin vastakaikua. Luulen, että Sir Alex kokee, että eläköitymisensä myötä hänen on aika panna asiat halki, poikki ja pinoon. Se on hänen oikeutensa, mutta minä en aio kiirehtiä kirjakauppaan, Rodgers vakuuttaa.