Argentiinalainen pelaajalegenda ja paha poika Diego Maradona on tottunut nousemaan otsikoihin erilaisilla hölösuisilla kommenteillaan. Nyt Maradona lyttäsi toisen aikansa legendan Pelen ja antoi siinä sivussa täyslaidallisen myös Fifan johtajien suuntaan.

Maradona voitti Fifan vuonna 2000 järjestämän vuosisadan pelaaja-äänestyksen saatuaan 53 prosenttia äänistä. Pele palkittiin samassa gaalatilaisuudessa myös pokaalilla tämän voitettua Fifan ”football family”-äänestyksen. Maradona ei kuitenkaan pidä Pelen saamaa tunnustusta minään.

– Kiitos äänestäjien, minut valittiin vuosisadan pelaajaksi. Pele oli kakkonen. Aivan kuten hän oli kakkonen myös Brasilian parhaan urheilijan äänestyksessä Ayrton Sennan jälkeen. Pelen saama palkinto ei ole paskankaan väärti, Maradona innostui mollaamaan goal.comin sivuilla.

Argentiinalaiselta liikeni vielä verbaliikkaa Fifan puheenjohtajan Sepp Blatterin ja muiden liiton johtomiesten suuntaan.

– Fifan johtajat ovat 95-vuotiaita! He ovat niin vanhoja, etteivät saa edes ajaa autoa! Kuinka he voivat johtaa maailmanlaajuista jalkapallojärjestöä, Maradona pauhasi.

Messi, Ronaldo, Neymar ja Balotelli

Maradona nimesi samassa yhteydessä neljä omasta mielestään maailman parasta jalkapalloilijaa ja nosti ehkä hieman yllättäen listalle myös Italian Mario Balotellin. Argentiinalaisen mieleen nuori tuittupää on.

– Ensimmäinen kontaktini Marioon oli, kun hän lähetti minulle kuvan itsestään polttamassa sikaria. Tykkäsin siitä, ja nauroin!

– Haluaisin jutella Balotellin kanssa ja kertoa hänelle huonoista kokemuksistani, joita minulla oli jalkapallon parissa. Ihmisten pitäisi jättää hänet rauhaan, ja valmentajien pitäisi arvostaa häntä sen mukaan, mitä mies pystyy tekemään kentällä.

– Minä pidän hänestä. Minun mielestäni neljä pelaajaa on ylitse muiden: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar ja Balotelli, Maradona listaa.