Suomen toppariosasto on kokenut pienoista mieskatoa, kun Niklas Moisander ja Juhani Ojala ovat sivussa loukkaantumisten takia. Markus Halsti on valmis hyppäämään keskuspuolustajan paikalle, mikäli kutsu käy.

Suomi kohtaa keskiviikkona Ranskan ja Halsti oli Suomen avauskokoonpanossa MM-karsintojen avausottelussa Olympiastadionilla. Tuolloin pelipaikkana oli vasen puolustaja. Suomi hävisi sen pelin niukasti 0-1 ja tällä kertaa Halsti haluaa pisteitä mukaan kotimatkalle.

– Pelasin silloin ensimmäistä kertaa vasempana pakkina moneen vuoteen. Se oli sillä tavalla erikoinen peli minulle. Olemme siitä pelistä kuitenkin menneet paljon joukkueena eteenpäin. Esimerkiksi Georgiaa vastaan viimeksi emme esittäneet parasta peliämme, mutta silti otimme kolme pistettä. Minulle sopii tiistaina, ettei pelimme ole hyvää, kunhan saamme pisteet kotiin. Pisteistähän tässäkin pelissä pelataan, vaikka panosta ei välttämättä olekaan, Halsti muistuttaa.

Halsti on yksi vahva kandidaatti keskuspuolustukseen Moisanderin puuttuessa. Kilpailu pelipaikoista on kuitenkin kovaa.

– Viime kerran olen pelannut topparina Valko-Venäjää vastaan ja se meni ihan mallikkaasti. Olen täällä tietysti taistelemassa topparin paikasta Mixun papereissa. Muita vaihtoehtoja ovat Joona Toivio ja Petri Pasanen, jotka ovat myös pelanneet hyvin. Avauspaikasta tulee todella kova taistelu.

Ranska on ollut Suomelle vaikea vastus, sillä Suomi ei ole koskaan voittanut ranskalaisia ja edellismaalistakin on aikaa 21 vuotta. Halsti on kuitenkin luottavainen, että kirous on murrettavissa.

– Olemme näyttäneet aikaisemmin, että pystymme maalintekoon isoja maita vastaan. Olemme jauhaneet samalla pelityylillä jo pitkään ja uskon, että se alkaa tuottaa entistä enemmän hedelmää. Nyt tosiaan kun saamme maalipaikkoja, niin niistä pitää osua. Näissä peleissä ei tule montaa tonttia. Jos saa 2-3 mestaa, niin pitää 1-2 maalia tehdä. Se vaatii viimeistelyyn huolellisuutta, ehkä hieman tuuria ja muilta pelaajilta hyviä syöttöjä boksiin.

Kim Kallström