MM-kisoja vielä koskaan kokemattoman Panaman kannattajat lauloivat voitonlaulujaan ja koko Meksiko tärisi kauhusta pelikellojen näyttäessä jo täyttä aikaa Pohjois- ja Keski-Amerikan MM-karsintojen viimeisen kierroksen otteluissa. Munattomasti pelannut Meksiko oli tappiolla 1-2 ja oli putoamaisillaan sensaatiomaisesti MM-kisoista. Panama puolestaan johti kotipeliään USA:ta vastaan 2-1 ja oli etenemässä ensimmäistä kertaa futishistoriansa aikana jatkokarsintavaiheeseen.

Sitten esiin astuivat USA:n Graham Zusi ja vaihtomies Aron Johannson. Hyökkääjät tekivät nopeat maalit lisäajan toisella ja kolmannella minuutilla ja käänsivät Panaman jo varmalta näyttäneen jatkopaikan katkeraakin katkerammaksi tappioksi. ”It ain’t over ’til it’s over”, Yhdysvalloissa sanotaan. USA:n saksalainen päävalmentaja Jürgen Klinsmann ei kuitenkaan suuremmin voittoaan tuulettanut, vaan jakoi avoimesti sympatiaa Panaman joukkueelle.

– Olemme hyvin pahoillamme siitä, kuinka ottelu päättyi Panaman kannalta. Mutta tulimme Panamaan voittamaan ja voitimmekin, Klinsmann kommentoi Mediotiempon sivuilla.

– Minusta tuntuu pahalta Panaman, Panaman kansan ja joukkueen valmentajan puolesta.

– Saksalainen kulttuuri on opettanut minulle sen, että ottelu ei koskaan ole ohi ennen kuin tuomari viheltää pilliinsä. Tämä on jalkapalloa. Se on hulluutta ja se on tunteikasta, pelaajalegenda jatkoi ja jakoi myös tunnustustaan Panaman päävalmentaja Julio César Dely Valdésille.

Meksiko jyräsi vielä toissa vuonna suvereenisti Pohjois- ja Keski-Amerikan mestariksi ja valloitti viime vuonna olympiakultaa Lontoossa. Tuolloin se oli lähestymässä jo kovaa vauhtia maailmanrankingin kymmenen kärkeä. Tänä vuonna voitot ovat olleet todella harvassa ja katastrofi oli lähellä saavuttaa huippunsa MM-kisoista karsiutumisella. Paniikissa potkiskelleesta Meksikosta ei tasoitusmaalin tekijäksi ollut, mutta lopulta sen arkkivihollinen USA saapui sen pelastajaksi dramaattisella loppuhetken voitollaan. Jalkapallomaailmassakin on aikansa ja paikkansa ironialle.